G20: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα για τις αλυσίδες τροφοδοσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
G20: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα για τις αλυσίδες τροφοδοσίας
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα των υπουργών Εμπορίου της Ομάδας των Είκοσι για τις αλυσίδες τροφοδοσίας.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Εμπορίου της G20 ​​​​​​, για να συζητήσουν την συνεργασία όσον αφορά τις αλυσίδες τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei, οι υπουργοί Εμπορίου είναι πιθανόν να επιβεβαιώσουν ότι θα συνεργαστούν με στόχο να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού.

Διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονoϊού

Παγκόσμιες κρίσεις υγείας κατά το παρελθόν, όπως αυτή του SARS που είχε ξεκινήσει επίσης από την Κίνα πριν από 17 χρόνια, είχαν σχετικά περιορισμένες και βραχύβιες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η οικονομική δραστηριότητα επανερχόταν πολύ γρήγορα στα κανονικά της επίπεδα.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική σήμερα, με τον κορονoϊό να αποτελεί μία μεγαλύτερη απειλή για όλες τις οικονομίες του κόσμου. Όσο το πρόβλημα εστιαζόταν στην Κίνα - και σε μικρότερο βαθμό κάποιες γειτονικές της χώρες - η απειλή φαινόταν περιορισμένη. Από τη στιγμή, όμως, που ο ιός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, η ανησυχία έλαβε μεγαλύτερη έκταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider