Έπεσαν οι υπογραφές για την επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έπεσαν οι υπογραφές για την επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Στην υπογραφή της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά 20 επιπλέον έτη, δηλαδή μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2046, προχώρησαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργού Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ).

Υπενθυμίζεται ότι προσφερόμενο από τον ΔΑΑ συνολικό τίμημα για την παράταση της σύμβασης ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 483,87 εκατ. ευρώ.

Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα πρέπει να δοθεί η έγκριση των αρμόδιων ευρωπαϊκών Αρχών καθώς και να κυρωθεί η επέκταση της σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων.

Μετά από την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ανοίξει και ο δρόμος για την πώληση του 30% που κατέχει στην εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο των Σπάτων. Σημειώνεται ότι το 40% του ΔΑΑ ελέγχεται από την AviAlliance, η οποία αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του καναδικού συνταξιοδοτικού ταμείου PSP και το 5% από τον όμιλο Κοπελούζου. Το υπόλοιπο 55% ανήκει στο Δημόσιο με το 30% να έχει μεταφερθεί στο Ταμείο προς αξιοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΔΥΠΑ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα 2025 - Ως 1.375,50 ευρώ η ενίσχυση

Παπαστεργίου: Πότε σταματά να ισχύει η παλιά ταυτότητα

Με φθηνή βενζίνη από Βουλγαρία φουλάρουν οι Έλληνες, κλείνουν τα πρατήρια στην παραμεθόριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider