Τόμσεν: Το ΔΝΤ θέλει αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τόμσεν: Το ΔΝΤ θέλει αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος

Μια αξιόπιστη στρατηγική από την πλευρά των Ευρωπαίων για το πώς θα επιτευχτεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

«Καλωσορίζουμε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) σε ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα επιτρέψει τη δημοσιονομική πολιτική να γίνει πιο φιλική στην ανάπτυξη», ανέφερε ο Τόμσεν.

Χαρακτηριστικά είπε πως το συμφωνηθέν στην Αθήνα πακέτο μέτρων θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στις στήριξη των ασθενέστερων.

«Όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίο παράλληλα ξεκαθάρισε πως το Ταμείο ζητά από τους Ευρωπαίους μια αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος.

«Αυτά πρέπει να πάνε χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική που θα περιγράφει το πώς θα επιτευχτεί βιωσιμότητα του χρέους», σημείωσε ο Πόουλ Τόμσεν, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισαχθεί το ελληνικό πρόγραμμα προς έγκριση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

Φορολογικές διαφορές: «Κούρεμα» προστίμων για 4 στους 10 φορολογούμενους

Καύσιμα: Πρωτομαγιά με «φωτιά» στην αντλία - Πόσο θα πληρώσουν οι οδηγοί

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider