Στο 53% του ΑΕΠ ανήλθαν τα φέσια προς την εφορία

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο 53% του ΑΕΠ ανήλθαν τα φέσια προς την εφορία

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς την εφορία (παλαιό και νέο) ανήλθε στο τέλος Νοεμβρίου σε 94,186 δισ. ευρώ, από 93,935 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, ήτοι άγγιξε το 53% του ΑΕΠ. Νέα αύξηση 890 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ανερχόμενες από τα 11,738 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, στα 12,628 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Έως το Νοέμβριο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί) σε 826.211 φορολογούμενους, ήτοι σε 125.000 περισσότερους σε σχέση με τις αρχές του χρόνου. Παρά το πλήθος των κατασχέσεων, μόνο το Νοέμβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτα 890 εκατ. ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

Μετά όμως από όσα μπόρεσε το Δημόσιο και εισέπραξε με το «κυνήγι» των οφειλετών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη από απλήρωτους φόρους διαμορφώθηκαν στο 11μηνο 2016 σε 10,092 δισ. ευρώ, καθώς εισπράχθηκαν 2,322 δισ. ευρώ νέων υπερήμερων χρεών και υπήρξαν διαγραφές ανείσπρακτων οφειλών 214 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως στα τέλη Νοεμβρίου ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων οφειλετών του Δημοσίου ήταν 4.030.910, ενώ 1.541.970 εξ αυτών είναι οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με το ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να ανέρχεται στο 50,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολοταρία: Έγινε η mega κλήρωση με 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς - Δείτε εάν κερδίσατε

Ακριβά μου Χριστούγεννα - Πόσο κοστίζει το γιορτινό τραπέζι

Έρχονται επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ως 150.000 ευρώ για ίδρυση startups στην Ήπειρο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider