Ανέκαμψαν για δεύτερο μήνα οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη - Αύξηση 7,9% τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανέκαμψαν για δεύτερο μήνα οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη - Αύξηση 7,9% τον Σεπτέμβριο
Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η βελτίωση της κατάστασης στις αλυσίδες εφοδιασμού έδωσε «ανάσα» στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γηραιά ήπειρο, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ΕAΜΑ), οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες παρέδωσαν τον Σεπτέμβριο 1,05 εκατ. οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 7,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σημειώνεται πως και τον Αύγουστο, οι ευρωπαϊκές εταιρείες πούλησαν 3,4% περισσότερα οχήματα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση που «στοίχειωνε» την αγορά επί 13 συναπτούς μήνες, παραμένοντας όμως κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Ωστόσο, παρά τα αισιόδοξα στοιχεία για τις πωλήσεις του τελευταίου διμήνου, ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά νέων προκλήσεων, καθώς οι ελλείψεις ανταλλακτικών και εξαρτημάτων (τσιπ) αναμένεται να κάνει εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην αγορά, ενώ η παραμονή των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα απειλεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H BMW μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Mini από τη Βρετανία στην Κίνα

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, με φόντο τον αυξανόμενο πληθωρισμό

Grimaldi Group: Εξασφάλισε δάνεια 70 εκατ. ευρώ για αγορά δύο νέων σκαφών της σειράς "Eco"

gazzetta
gazzetta reader insider insider