Μασούτης (ΚΕΕΕ και ΕΒΕΘ): Συμφωνούμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασούτης (ΚΕΕΕ και ΕΒΕΘ): Συμφωνούμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού
Οι οι επιχειρηματίες αναμένουν - εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος - να μειωθούν περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές.

Τη σύμφωνα γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ο πρόεδρος των δύο φορέων, Γιάννης Μασούτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακαοίνωση, σχετικό αίτημα, μάλιστα, όπως υπενθυμίζει, είχε καταθέσει η ΚΕΕ προς την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

H ΚΕΕ κρίνει θετικά τη συνολική αύξηση κατά 10%, καθώς ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 713 ευρώ, ενώ η προσαρμογή της αύξησης στις τριετίες θα ενισχύσει τα νοικοκυριά. Προσθέτει δε, ότι αν και οι επιχειρήσεις επωμίζονται επιπλέον κόστος, η επόμενη μέρα θα τις βρει περισσότερο ανταγωνιστικές, καθώς η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει τα μέτρα στήριξης για μείωση του ενεργειακού κόστους και του ΦΠΑ στα τρόφιμα - μέτρα τα οποία η κυβέρνηση κρατά στη φαρέτρα της. H σχετική παρέμβαση θα έχει αντίκτυπο στις τελικές τιμές των προϊόντων, προς όφελος της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά. Αντιστάθμισμα στο δημοσιονομικό κόστος θα αποτελέσει η αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων. Επίσης, οι επιχειρηματίες αναμένουν - εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος - να μειωθούν περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές, όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός. Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: «Δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος» - Τι λένε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται τα μισθολογικά κλιμάκια και οι τριετίες μετά την αύξηση του 9,7%

Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider