Τουρκία: Ο Ερντογάν δίνει επιδοτήσεις για την ενέργεια σε 4 εκατ. νοικοκυριά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν δίνει επιδοτήσεις για την ενέργεια σε 4 εκατ. νοικοκυριά
Οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας προχώρησαν τον Ιανουάριο σε αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων που έφτασαν έως και το 50%.

Μέτρα για την ενίσχυση των Τούρκων πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση που έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις της χώρας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι αρχές θα αναπροσαρμόσουν τα τιμολόγια των νοικοκυριών όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης. Ακόμα, ανακοίνωσε κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος σε 4 εκατ. νοικοκυριά της χώρας των περίπου 84 εκατ. κατοίκων.

Ο πρόεδρος της χώρας πρόσθεσε πως ορισμένες ΜΚΟ θα σταματήσουν να πληρώνουν τιμολόγια που αντιστοιχούν σε αυτά των επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε πως σε κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ενεργειακού κόστους που καταβάλουν.

Υπενθυμίζεται πως εν μέσω της ενεργειακής κρίσης οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας προχώρησαν τον Ιανουάριο σε αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων που έφτασαν έως και το 50% και σε αυξήσεις στα επιχειρηματικά τιμολόγια που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν το 127%, σύμφωνα με το abcnews.

Για τον πληθωρισμό

Όλα αυτά, την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε κοντά στο 49% για τον πρώτο μήνα του έτους, σε υψηλό 20 ετών.

Μιλώντας για αυτό, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «το κύριο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι ο υψηλός πληθωρισμός. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα επιβλέπει κατά πόσον η μείωση του ΦΠΑ θα επηρεάσει τις τιμές και θα επιβάλλουν τις απαραίτητες κυρώσεις σε εταιρείες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία δίνει 1,6 δισ. δολάρια για κεφαλαιακή στήριξη της μεγαλύτερης τράπεζας

Το 2022 αναμένεται ταραχώδες για την τουρκική λίρα και για τον Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider