Gazprom: Σε χαμηλό 7 ετών οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην αρχή Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Σε χαμηλό 7 ετών οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην αρχή Ιανουαρίου
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν σχεδόν 50% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom εκτός Ρωσίας για τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι εξαγωγές φυσικού αερίου για την περίοδο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν σε 5,4 δισ. κυβικά μέτρα σε αγορές που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την Τουρκία και την Κίνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Gazprom δείχνουν πως οι μέσες ημερήσιες ροές φυσικού αερίου έφτασαν τα 360 εκατ. κυβικά μέτρα, μειωμένες κατά 18% σε σχέση με τον μέσο όρο των ροών του Δεκεμβρίου του 2021.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκαν σε 250,5 εκατ. κυβικών μέτρων για τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιανουαρίου του 2022, σχεδόν 50% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βεστάγκερ: Προκλητική η απόφαση της Gazprom να περιορίσει την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο - Ερωτήσεις προς προμηθευτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider