Οικονομία | Διεθνή
31-08-2021 | 15:26

Το νορβηγικό fund του 1,4 τρισ. δολαρίων σημειώνει περισσότερες συμφωνίες για μη-εισηγμένα ακίνητα

Newsroom
Μοιράσου το
Το νορβηγικό fund του 1,4 τρισ. δολαρίων σημειώνει περισσότερες συμφωνίες για μη-εισηγμένα ακίνητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το δημόσιο fund της Νορβηγίας ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων συγκεντρώνει περισσότερες συμφωνίες για μη εισηγμένα ακίνητα μετά την αγορά μεριδίου σε γραφεία ακινήτων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ένα σημάδι ότι η χτυπημένη από την πανδημία αγορά «αναρρώνει».

Η Norges Bank Investment Management, όπως είναι γνωστό το ταμείο του Όσλο, πλήρωσε 391,9 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα για μερίδιο 47,5% σε κοινοπραξία με την MetLife Investment Management που κατέχει το γραφείο του One Memorial Drive στο Cambridge της Μασαχουσέτης.

Ενώ το μεγαλύτερο κρατικό ταμείο πλούτου στον κόσμο επινόησε μια νέα συνδυασμένη στρατηγική για τα εισηγμένα και μη εισηγμένα ακίνητα το 2019, η πτώση των τιμών των εισηγμένων ακινήτων που προκλήθηκε από την πανδημία έκανε το fund να ανακατανείμει «ένα σημαντικό ποσό» καθώς η ιδιωτική αγορά δεν κινήθηκε ούτε κατά προσέγγιση το ίδιο γρήγορα, είπε σε συνέντευξη ο Τζον ΜακΚάρθι, επικεφαλής του χαρτοφυλακίου των αμερικανικών ακινήτων του fund.

«Τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες, θα είναι το μεγαλύτερο εμπόριο περιουσιακών στοιχείων για φέτος».

Το αμοιβαίο κεφάλαιο άρχισε να επενδύει σε ακίνητα που δεν είναι εισηγμένα το 2010, πρώτα στην Regent Street του Λονδίνου, προτού επεκταθεί στις ΗΠΑ, η οποία αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το ήμισυ του χαρτοφυλακίου 32,5 δισ. δολαρίων και εστιάζει σε ακίνητα γραφείων, λιανικής και εφοδιασμού. Οι επενδύσεις σε μη εισηγμένες ακίνητες περιουσίες απέδωσαν 4,6% το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι επενδύσεις εισηγμένων ακινήτων, απέδωσαν 14% την ίδια περίοδο.

«Εξετάζουμε λίγο πολύ κάθε σημαντική ευκαιρία στην αγορά μας», είπε ο ΜακΚάρθι.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.