FATF: Συστάσεις στην Ιαπωνία για καλύτερους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FATF: Συστάσεις στην Ιαπωνία για καλύτερους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος
Το υπουργείο Οικονομικών της ασιατικής χώρας ανακοίνωσε ένα 3ετές πλάνο για να βελτιωθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος.

Η Ιαπωνία χρειάζεται να κάνει περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, εάν και η χώρα έχει σημειώσει βήματα προόδου στην αντιμετώπιση των εν λόγω ζητημάτων, σημειώνει η αρμόδια επιτροπή Financial Action Task Force (FATF).

Το υπουργείο Οικονομικών της ασιατικής χώρας ανακοίνωσε ένα 3ετές πλάνο για να βελτιωθούν τα μέτρα αντιμετώπισης τους ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την FATF, η Ιαπωνία χρειάζεται να δώσει έμφαση στην επίβλεψη των οικονομικών θεσμών, ενώ το σχέδιο που ανακοίνωσε Τόκιο αυξάνει τη δυνατότητα ελέγχου σε ΜΚΟ που ελέγχονται για σχέσεις με τρομοκρατικές πρακτικές. Το ΥΠΟΙΚ της χώρας ανακοίνωσε ακόμα πως θα αυξήσει τη δυνατότητα για το «πάγωμα» περουσιακών στοιχείων, όταν κάτι τέτοιο χρειάζεται.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της επιτροπής, η Ιαπωνία παρέμεινε ψηλά στη λίστα με τις χώρες που λαμβάνουν μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Από τις 113 στη σχετική λίστα, 21 χώρες χρειάζεται να επανεξετάσουν τις δράσεις τους και 36 χρειάζεται να δώσουν αυξημένη προτεραιότητα στις δράσεις τους κατά του οικονομικού εγκλήματος. Από τις 56 άλλες χώρες και περιοχές του κόσμου που εξέτασε η FATF, 22 βρίσκονται στην «γκρίζα» περιοχή της λίστας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider