Bundesbank: Επαναφορά του γερμανικού ΑΕΠ σε προ-κορονοϊού επίπεδα το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Επαναφορά του γερμανικού ΑΕΠ σε προ-κορονοϊού επίπεδα το γ' τρίμηνο
Η ING αναμένει πως ο αντίκτυπος από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας θα είναι ελάχιστος για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Επαναφορά του γερμανικού ΑΕΠ στα προ-κορονοϊού επίπεδα από το γ' τρίμηνο του 2021 προβλέψει η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bundesbank),σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Bundsbank αναφέρει πως το ΑΕΠ της Γερμανίας αναπτύχθηκε ισχυρούς ρυθμούς στο β' τρίμηνο και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο γ' τρίμηνο.

«Με δεδομένο πως δεν θα υπάρχουν σημαντικά πισωγυρίσματα στο μέτωπο της πανδημίας και ότι θα υποχωρήσουν τα περιοριστικά εμπόδια στη μεταποίηση, ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερος μέσα στο καλοκαίρι και η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει τα προ-κορονοϊού επίπεδα στο γ τρίμηνο» αναφέρει η έκθεση της τράπεζας.

Η «πικρή ειρωνεία» των πρόσφατων πλημμυρών

Εξάλλου, έκθεση της ING Groep N.V. υποστηρίζει πως ο αντίκτυπος που είχαν οι φονικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας στην οικονομία της Γερμανίας θα είναι περιορισμένος, παρά το ότι οι οικονομικές συνέπειες δεν μπορούν να υπολογιστούν πλήρως.

«Η πικρή ειρωνεία σε αυτές τις φυσικές καταστροφές είναι πως συχνά οδηγούν σε ανακατασκευές κατοικιών και αυτός ο αντίκτυπος στις κατασκευές έχει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δεσμεύτηκε για ένα πακέτο 300 εκατ. ευρώ στους πληγέντες και ένα πακέτο αρκετών δισ. ευρώ για την αναδιαμόρφωση των κατεστραμμένων περιοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες στη Γερμανία: Δέσμευση Μέρκελ για άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες

gazzetta
gazzetta reader insider insider