Η ELPEN στους 10 ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ELPEN στους 10 ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα
Στη λίστα με τους 10 ελκυστικότερους εργοδότες για το 2021 βρίσκεται η ELPEN, συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία στα κριτήρια που σχετίζονται με την οικονομική σταθερότητα και την ευρωστία, την πολύ καλή φήμη, την εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια, το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και το ασφαλές περιβάλλον εργασίας κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Η λίστα διαμορφώθηκε από τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας Employer Brand που πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά η εταιρεία Randstad στην Ελλάδα. Η διεξαγωγή της στη χώρα μας έγινε με τη αξιολόγηση ενός δείγματος από τις 150 μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο αριθμού προσωπικού. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2021.

Τα αποτελέσματα από τη διεξαγωγή της έρευνας Employer Brand στη χώρα μας έδειξαν, ότι ο υψηλός μισθός και οι παροχές (77%) αποτελούν το πρώτο κριτήριο επιλογής ενός εργοδότη στην Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση έρχεται το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον (73%), ενώ ακολουθούν οι δυνατότητες εξέλιξης (67%), η εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια (64%) και η ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή (61%).

Η έρευνα Employer Brand αποτελεί την πιο πλήρη, λεπτομερή και ανεξάρτητη έρευνα παγκοσμίως πάνω στην εικόνα του εργοδότη. Διεξάγεται για 21η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 190.000 συμμετεχόντων από 34 χώρες παγκοσμίως. Το αντικείμενό της έχει να κάνει με την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Για τη διάκριση αυτή η κ. Ελένη Πενταφράγκα, Νομικός Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ της ELPEN δήλωσε «Είναι μεγάλη μας τιμή που συμπεριλαμβανόμαστε στους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα για το 2021, σύμφωνα με την Έρευνα Randstand Employer Brand, η οποία διεξάγεται για 4η φορά στην Ελλάδα και για πάνω από 21 χρόνια παγκοσμίως. Η διάκριση αυτή επισφραγίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της ELPEN, βασικό θεμέλιο του οποίου αποτελεί ο σεβασμός στον εργαζόμενο και η διαρκής ανάπτυξη του προσωπικού μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο Ανθρώπινο Δυναμικό μας και να στηρίζουμε τη συνεχόμενη και πολύπλευρη επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων μας.».

ELPEN – Ομάδα Αιγαίου: 21 χρόνια γόνιμης σύμπραξης για την ακριτική Ελλάδα

Η ELPEN στήριξε για 21η χρονιά το έργο της Ομάδας Αιγαίου, συμμετέχοντας στον 27ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2021 στα νησιά Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Αμοργός, Φολέγανδρος και Κουφονήσι. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσέφερε rapid tests για COVID-19 στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, η Ομάδα Αιγαίου διενήργησε επιπλέον των rapid tests ιατρικούς ελέγχους σε 1.650 κάτοικους από 13 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες. Επιπλέον, δωρήθηκε ιατρικός εξοπλισμός σε δομές υγείας, εξοπλισμός σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό, ενώ υλοποιήθηκαν έργα υποδομής στα νησιά.

Η συνεργασία της ELPEN με την «Ομάδα Αιγαίου» μετρά 21 χρόνια σταθερής και διακριτικής προσφοράς στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συνεισφέρει μεταξύ άλλων στη δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, στη χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα και στην υδροδότηση της Κεραμειδούς. Επιπλέον, έχει προσφέρει εξοπλισμό για το αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου, της Ηρακλειάς και της Αστυπάλαιας, καθώς επίσης και εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό σε σχολεία των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Με δραστηριότητα που ξεκινά το 1995, η Ομάδα Αιγαίου αποτελείται από εθελοντές και εθελόντριες από τους οποίους πολλοί είναι γιατροί και επισκέπτεται με φουσκωτά σκάφη τα μικρά και ακριτικά νησιά της χώρας μας, προσφέροντας σε αμιγώς εθελοντική βάση και με κάθε δυνατό τρόπο βοήθεια στους κατοίκους τους. Μέχρι σήμερα έχει συμβάλλει στην παροχή ενός μεγάλου αριθμού ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής, καθώς και στην ενημέρωσή τους για επίκαιρα θέματα υγείας. Επιπλέον, έχει βοηθήσει ενεργά στην υλοποίηση πολλών έργων αναβάθμισης υποδομών, καθώς και στη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

H βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής είναι μέρος της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ELPEN και εντάσσεται εδώ και χρόνια στον σχεδιασμό της. Η συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου υλοποιείται με έργα ουσίας στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, τα οποία διασφαλίζουν την πρόσβαση των απομακρυσμένων περιοχών σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και δημιουργούν ελπίδα όχι μόνο στους ακρίτες νησιώτες μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θ. Τρύφων: H Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για την φαρμακοβιομηχανία

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Η Ελλάδα θα ήταν ήδη ένα παραγωγικό και ερευνητικό hub για ολόκληρη την Ευρώπη, εάν δεν παρατηρούνταν η μείωση των κεφαλαίων που χρειαζόμασταν για παραγωγή και Έρευνα & Ανάπτυξη, εξαιτίας της υπερφορολόγησης της τελευταίας δεκαετίας μέσω του clawback». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρου Τρύφων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ αναφέρθηκε στις μοναδικές ευκαιρίες που επιφυλάσσει η επόμενη δεκαετία για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τη χώρα επισημαίνοντας πως η ευημερία παγκοσμίως δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες ώστε «όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ελληνικό ποιοτικό φάρμακο». Συνεχίζοντας την ομιλία του υπογράμμισε πως μία ακόμη ευκαιρία για την εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου είναι και «η ομογενοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών Αμερικής και Ευρώπης». Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ.Τρύφων η χώρα μας διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση στο φάρμακο, πάνω στην οποία η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ωστόσο για να μπορέσει η χώρα να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και να αποτελέσει παραγωγικό και ερευνητικό hub στην Ευρώπη υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, οι οποίες θα ευνοήσουν όχι μόνο την ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και της ίδιας της οικονομίας. Ο εξορθολογισμός των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και ένα σταθερό πλαίσιο θα έφερναν και περισσσότερες επενδύσεις στη χώρα.

«Η υπερφορολόγηση άγγιξε το 70% του κύκλου εργασιών της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. Αυτό δημιούργησε τεράστιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα, σε σχέση με ανταγωνιστές μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ανάγκασε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία να μείνει πίσω στην τεχνολογία και στα νέα προϊόντα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που δρομολογεί ο κλάδος ο κ. Τρύφων, τόνισε πως τη μοναδική αναπτυξιακή δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου αποδεικνύει το γεγονός πως με το ελάχιστο κίνητρο του συμψηφισμού του 8% των εκπτώσεων και των επιστροφών με επενδύσεις, κατατέθηκαν 52 επενδυτικά σχέδια από ελληνικές κυρίως, αλλά και ξένες εταιρείες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΦ σημείωσε πως η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου ζητά την παράταση ισχύος του μέτρου συμψηφισμού του clawback με τις παραγωγικές επενδύσεις του κλάδου για τουλάχιστον τέσσερα έτη, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν προγραμματισμένες επενδύσεις. Επενδύσεις που έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία, δημιουργούν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην επίτευξη σταθερών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider