Πιο τσουχτερές οι εισφορές Νοεμβρίου για 350.000 αγρότες

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο τσουχτερές οι εισφορές Νοεμβρίου για 350.000 αγρότες

Αυξημένες κατά 50 ευρώ θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, 350.000 αγρότες. Σύμφωνα με παλαιότερη διάταξη νόμου που εφαρμόζεται από φέτος, επιβάλλεται ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, κάθε τριετία.

Συγκεκριμένα, από τους περίπου 620.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ, υπάρχουν 400.000 οι οποίοι είχαν υπαχθεί στη Β ασφαλιστική κατηγορία. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι 350.000 ασφαλισμένοι υπάγονται αυτόματα στην Γ κατηγορία.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ έως τώρα κατέβαλλαν 425,58 ευρώ το εξάμηνο, στο εξής θα πρέπει να καταβάλλουν 477,06 ευρώ. Άρα θα υποστούν μια αύξηση 51,48 ευρώ ή 12%. Το χειρότερο είναι ότι τις τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές, οι αγρότες θα πρέπει να τις καταβάλλουν το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Εάν υπάρξουν οφειλές μεγαλύτερες των 5.000 ευρώ, που δεν θα καταβληθούν εμπρόθεσμα στον Οργανισμό, τότε η διοίκηση του ΟΓΑ θα τις αποστείλει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις).

Επίσης, όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους, θα χάσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα μπορεί να θεωρηθεί εμπρόθεσμη, εάν πραγματοποιηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, μέσω των ΕΛΤΑ, ή του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ ή μέσω e-banking.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider