Συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε ενέργειες αναδάσωσης στην Πάρνηθα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε ενέργειες αναδάσωσης στην Πάρνηθα

Η ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχοντας ως βασική μέριμνα την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχε με επιτυχία, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2015 σε εκδήλωση αναδάσωσης και περιποίησης στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα και το ΙΕΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Τα παιδιά συμμετείχαν σε φιλοπεριβαλλοντικά παιχνίδια, ενώ οι ενήλικες φύτεψαν δενδρύλλια κεφαλληνιακής ελάτης σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών φυσικής αναγέννησης του ελατοδάσους της Πάρνηθας.

Πέρα από τις διαχειριστικές περιβαλλοντικές πρακτικές, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει δράσεις έρευνας και ανάπτυξης με γνώμονα πάντα την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αεριοκίνηση, η αξιοποίηση δηλαδή του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων, με τεράστια οφέλη τόσο από οικονομικής πλευράς – το φυσικό αέριο κοστίζει το 1/3 της τιμής της βενζίνης – όσο και για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΠΑ πρωτοστατεί δρομολογώντας εξελίξεις και συνεργασίες για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου όχι μόνο για περισσότερα οχήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (π.χ. απορριμματοφόρα δήμων και κοινοτήτων, ταξί, οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης κ.ά.) αλλά και σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Στο ίδιο πλαίσιο δράσης εντάσσονται και τα νέα πιλοτικά προγράμματα περιφερειακής αεριοκίνησης οχημάτων, με πρατήρια να λειτουργούν σε Αττική (Ανθούσα και Κηφισιά) και Θεσσαλονίκη στο δήμο Πυλαίας. μεσοπρόθεσμος στόχος της ΔΕΠΑ είναι η δημιουργία πρατηρίων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Ασπροπύργου, του Βόλου, της Λάρισας και Θεσσαλονίκης (δεύτερο πρατήριο σε άλλο δήμο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider