H Hellas Direct θέλει να αλλάξει την ασφάλιση κατοικίας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Hellas Direct θέλει να αλλάξει την ασφάλιση κατοικίας

Με «όπλο» της την τεχνολογία η Hellas Direct μετά από πέντε χρόνια δραστηριοποίησης στην ασφάλιση αυτοκινήτου ξεκινά να ασφαλίζει και κατοικίες. Με μια επιθετική πολιτική χαμηλών τιμών η startup ασφαλιστική εταιρεία φιλοδοξεί να μπει σε μια αγορά, που όπως λέει το 70% της οποίας ελέγχεται από τέσσερις ασφαλιστικές, οι οποίες συνεργάζονται με τις τράπεζες.

Στόχος των δύο επικεφαλής της εταιρείας του Αιμίλιου Μάρκου και του Αλέξη Πανταζή οι οποίοι ήταν και οι δύο στελέχη της Goldman Sachs μέχρι που αποφάσισαν να ιδρύσουν την Hellas Direct το 2012 είναι να αποκτήσουν μια σημαντική θέση και στην ασφάλιση κατοικίας. Για αυτό εξάλλου ξεκινούν και μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική με το μήνυμα «Η τράπεζά σου σε υπερχρεώνει στην ασφάλεια του σπιτιού σου».

«Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε αμηχανία και αναστάτωση στο προβληματικό ιδιωτικό κλαμπ των ασφαλιστικών – τραπεζών. Τέρμα το πάρτι των τραπεζών σε Κύπρο και Ελλάδα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πανταζής, Executive Director της Hellas Direct.

Στόχος είναι, αξιοποιώντας την τεχνολογία και το μοντέλο που έχουν αναπτύξει στην ασφάλιση αυτοκινήτου, να προσφέρουν αποκλειστικά online και με εύκολες διαδικασίες προσιτά ασφαλιστήρια κατοικίας. Παράλληλα, φέρνει την ασφάλιση με ακρίβεια ημέρας (από 1 έως 365 ημέρες) και τη στιγμιαία αποζημίωση.

Μια ακόμη καινοτομία εισάγεται από την Hellas Direct σε συνεργασία με την finetch εταιρεία Revolut. Η εταιρεία θα προσφέρει ακόμη και «ημερήσια επιστροφή» ενός ποσοστού του ασφαλίστρου σε όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους. Η ιδέα είναι απλή: Κάθε ημέρα που θα περνάει χωρίς κάποια ζημιά ή κάποιο συμβάν που να αφορά την ασφαλισμένη κατοικία ο ιδιοκτήτης-πελάτης της Hellas Direct θα λαμβάνει ένα μικρό ποσό στον λογαριασμό του στη Revolut.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την ασφάλεια κατοικίας. Είναι ένα προϊόν για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και είμαστε βέβαιοι ότι θα το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο, όπως κάνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια με την ασφάλεια αυτοκινήτου, με στόχο να κάνουμε την ασφάλεια ακόμη πιο άμεση και χρήσιμη για τον καταναλωτή», σχολιάζει ο Αιμίλιος Μάρκου, Executive Director της Hellas Direct.

Νέα προϊόντα στα «σκαριά»

Πέρα από την επέκταση της στον κλάδο της ασφάλισης κατοικίας σε Ελλάδα και Κύπρο η Hellas Direct, ετοιμάζει και τα επόμενα βήματα με στόχο να «διαταράξουν τα παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα στην ευρύτερη περιοχή». Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται προγράμματα ασφάλισης gadgets και τεχνολογικών προϊόντων αλλά και η ασφάλιση μηχανών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider