Euroxx: Με υψηλό discount η Titan παρά το ράλι - Τιμή στόχος στα 36 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euroxx: Με υψηλό discount η Titan παρά το ράλι - Τιμή στόχος στα 36 ευρώ
Την κάλυψη της μετοχής της Titan εκκίνησε η Euroxx θέτοντας σύσταση «overweight» με τιμή στόχο στα 36 ευρώ.

Την κάλυψη της μετοχής της Titan εκκίνησε η Euroxx θέτοντας σύσταση «overweight» με τιμή στόχο τα 36 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Χρηματιστηριακή, η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 4,8x για φέτος έναντι μέσης τιμής στην 20ετία στο 7,8x.

Το discount έναντι των αμερικανικών εταιρειών τσιμέντου (η ζώνη των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 55% περίπου των EBITDA της Titan) ξεπερνά το 60% και εκτός των αμερικανικών τειχών το 20% - 30%. Την ίδια στιγμή, μπορεί να έχει υλοποιηθεί ένα σημαντικό re - rating κατά το 2023, αλλά η Euroxx εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου εν όψει της κρυφής αξίας που αποκρυσταλώνεται από το σκέλος δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, της ισχυρής δομικής ανάκαμψης από την ελληνική αγορά, της σταθερής ανάπτυξης και των περιθωρίων από τις δραστηριότητες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του υπομοχλευμένου ισολογισμού με καθαρό δανεισμό - χρέος προς EBITDA στο 1,4x το 2023, με περαιτέρω αποκλιμάκωση τα επόμενα τρία χρόνια.

H Euroxx αναμένει σε τριετή βάση μια μεσαία μονοψήφια αύξηση των EBITDA (έως το 2026) μετά την αύξηση κατά 58% που αναμένεται για ολόκληρο το 2023 στα 523 εκατ. ευρώ. Οι προοπτικές είναι θετικές για τον όμιλο λόγω της ισχυρής ζήτησης σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται, της σταθερής τιμολόγησης και της βελτίωσης του κόστους πρώτων υλών. Αυτό συνεπάγεται βιώσιμα περιθώρια EBITDA κοντά στο 20%, με έναν κορυφαίο δείκτη ROIC (απόδοση επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων) για τον κλάδο της βιομηχανίας στο 11% - 12%, αρκετά υψηλότερα από το WACC (σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου).

Η Titan συνεχίζει δημιουργεί πολύ ισχυρές ταμειακές ροές παρά τις αυξημένες κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2024 - 2025, με πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως να διατίθενται για διανομές μερισμάτων και επαναγορές ιδίων, σύμφωνα με τη Euroxx, η όποια αναμένει μια μερισματική απόδοση άνω του 4,5% στον ορίζοντα εκτιμήσεών της (μέχρι τουλάχιστον το 2025). Τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) αναμένεται να κινηθούν στα 3,46 ευρώ το 2023, προτού ενισχυθούν περαιτέρω φέτος στα 3,66 και στα 3,80 ευρώ το 2025.

Επιπλέον, πίσω από το «ρολάρισμα» της μετοχής και της περιορισμένης («με το σταγονόμετρο») προσφοράς μετοχών, προκύπτουν κάποια ερωτήματα για το αν αυτό βασίζεται μόνο στα σταθερά «αμυντικά» χαρακτηριστικά του ομίλου, έναντι μιας πιθανής υποχώρησης της αναπτυξιακής δυναμικής, αλλά ξεπερνά και αυτό και στρέφεται σε μια πιθανή εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στη Wall Street ή ένα πιθανό τέλος στην παράλληλη διαπραγμάτευση αφού η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον εκφράζεται μέσω του ταμπλό της Λ. Αθηνών.

Ωστόσο, πηγές του ομίλου αναφέρουν στο insider.gr πως δε υφίστανται το σενάριο τέλους της παράλληλης διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Euronext καθώς μέσω αυτού ισχυροποιείται το «σήμα» εξωστρέφειας του ομίλου, τη στιγμή που δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο spin off για ένταξη της θυγατρικής στη Wall Street, να υπάρξει δηλαδή κάποιο αντίστοιχο μοτίβο τύπου Holcim. Ως προς το μέρισμα για φέτος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα είναι υψηλότερο από την περσινή χρήση, λόγω της ενίσχυσης της κερδοφορίας, αλλά σε λογικά πλαίσια αύξησης, καθώς πάγια θέση του ομίλου είναι τόσο η σταθερή επιβράβευση των μετόχων, όσο και η ισχυροποίηση και υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου που θα οδηγήσει σε υψηλές αποδόσεις σε μια πιο μακροπρόθεσμη βάση.

Ανδρ. Βελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider