Dimand: Από 13 έως 15 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής στο ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dimand: Από 13 έως 15 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής στο ΧΑ
Οι μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση στις 6 Ιουλίου και η τελική τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου.

Από 13 έως 15 ευρώ θα είναι το εύρος στην τιμή διάθεσης των μετοχών της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας.

Όπως γνωστοποίησε η Dimand, οι μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση στις 6 Ιουλίου και η τελική τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

Δυνάμει της από 22.03.2022 Έκτακτης Αυτόκλητης Καθολικής Γενικής Συνέλευσης και της από 17.06.2022 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της «DIMAND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «Εταιρεία» ή «Εκδότρια»), αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων:

  • Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ποσού €326.905 με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων (κοινών και προνομιούχων) και έκδοση 6.538.100 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστη (εφεξής οι «Νέες Μετοχές»), καλυπτόμενη μέσω Δημόσιας Προσφοράς (6.213.100 Νέες Μετοχές) και Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (325.000 Νέες Μετοχές),
  • η εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας (περιλαμβανομένων των νεοεκδοθησόμενων 6.538.100 κοινών ονομαστικών μετοχών) στη Ρυθμιζόμενη Αγορά (Κύρια Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και
  • η τιμή διάθεσης θα καθορισθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους σε συνεργασία με την Εταιρεία, και θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ή από πρόσωπο κατ’ εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, εντός του ανακοινωθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών, ενώ τυχόν διαφορά από την έκδοση των Νέων Μετοχών υπέρ το άρτιο, θα πιστωθεί στον ειδικό λογαριασμό «αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Οι υφιστάμενοι κοινοί μέτοχοι της Εταιρείας (εφεξής οι «Πωλητές Μέτοχοι»), προς το σκοπό διευκόλυνσης πράξεων σταθεροποίησης επί των μετοχών της Εταιρείας, έχουν συνομολογήσει με τουςΣυντονιστές Κυρίους Αναδόχους ρήτρα επιπρόσθετης κατανομής μετοχών («Overallotment Facility») και τους έχουν παραχωρήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς («Greenshoe Option») μέχρι 931.800 επιπρόσθετων υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας (εφεξής οι «Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment)» και από κοινού με τις Νέες Μετοχές, οι «Προσφερόμενες Μετοχές»), ώστε οι τελευταίοι να τις διαθέσουν σε τελικούς επενδυτές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης κατά τη Δημόσια Προσφορά. Η τιμή και ο χρόνος μεταβίβασης των Πρόσθετων Μετοχών (Overallotment) στους επενδυτές θα είναι ίδιοι με αυτές των υπολοίπων μετοχών που διατίθενται μέσω Δημόσιας Προσφοράς. Αν το ως άνω δικαίωμα προαίρεσης (Greenshoe Option) ασκηθεί πλήρως, το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών (συμπεριλαμβανομένης της Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων) θα ανέλθει σε 7.469.900 Μετοχές, εκ των οποίων 6.538.100 Νέες Μετοχές και 931.800 υφιστάμενες Μετοχές. Εφόσον δυνάμει των ανωτέρω ρυθμίσεων διατεθούν Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment), οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι ενδέχεται να προβούν σε χρηματιστηριακές πράξεις στο Χ.Α. με σκοπό τη σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής.

Συνεπώς, κατά τη Δημόσια Προσφορά αναλυτικότερα προσφέρονται:

(α) 6.213.100 Νέες Μετοχές,

(β) τυχόν αδιάθετες μετοχές, εφόσον προκύψουν κατά την Παράλληλη διάθεση μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων των 325.000 Νέων Μετοχών, και

(γ) έως 931.800 Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment), οι οποίες δύναται να διατεθούν σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης, και οι οποίες συνολικά καλούνται εφεξής οι «Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς».

ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Η τελική τιμή διάθεσης των προσφερόμενων μετοχών (εφεξής η «Τιμή Διάθεσης») θα καθοριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, σε συνεργασία με την Εταιρεία, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, όπως ισχύει, εντός του Εύρους Τιμής Διάθεσης, μέσω Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (εφεξής το «Η.ΒΙ.Π.»), και θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ή από πρόσωπο κατ’ εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, η τελική Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές στο Η.ΒΙ.Π. Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Προσφοράς που αφορά τους Ειδικούς Επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών. Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της Τιμής Διάθεσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς και Ιδιώτες Επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση των Νέων Μετοχών μέσω της Δημόσιας Προσφοράς και Παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, με εξαίρεση για το προσωπικό της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών που συμμετέχει στην Παράλληλη διάθεση μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, όπου αυτή θα υπολείπεται κατά ποσοστό 10% της Τιμής Διάθεσης, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω στο δεύτερο δεκαδικό. Επιπλέον, οι τυχόν Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment), σε περίπτωση ενεργοποίησης της ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment), θα διατεθούν επίσης κατά τη Δημόσια Προσφορά στην Τιμή Διάθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του δεσμευτικού εύρους τιμής διάθεσης, για το προσδιορισμό του οποίου ακολουθήθηκε η διαδικασία του pre-marketing, ήτοι συνεκτίμηση τόσο των συνθηκών των κεφαλαιαγορών στην Ελλάδα και διεθνώς όσο και της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του Ομίλου. Οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν τις προσφορές τους για τις Μετοχές εντός του ακόλουθου δεσμευτικού εύρους τιμών:

Κατώτατη Τιμή Εύρους €13,00 Ανώτατη Τιμή Εύρους €15,00

Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρv εύρους, τα συνολικά έσοδα από τη Δημόσια Προσφορά θα ανέλθουν κατά μέγιστο σε €98.071.500 (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την διάθεση Νέων Μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων). Εφόσον διατεθεί και το σύνολο των 931.800 Πρόσθετων Μετοχών (Overallotment), το συνολικό ύψος της προσφοράς θα ανέλθει κατά μέγιστο σε €112.048.500 (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την διάθεση Νέων Μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων).

Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 01.07.2022.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η διάθεση των 6.213.100 Νέων Μετοχών θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό μέσω της Υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που προκύψουν αδιάθετες μετοχές κατά την Παράλληλη διάθεση μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, οι μετοχές αυτές θα μεταφερθούν προς διάθεση στη Δημόσια Προσφορά. Επιπλέον, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι δυνάμει σχετικής ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility), δύναται να διαθέσουν τις Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment) κατά τη Δημόσια Προσφορά σε τελικούς επενδυτές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης κατά τη Δημόσια Προσφορά.

Η Δημόσια Προσφορά και η τήρηση Η.ΒΙ.Π. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, την απόφαση 34 του Χ.Α., καθώς και την από 17.06.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συντονιστές της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., κατά τα οριζόμενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π., έχουν ορισθεί οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι.

Η Δημόσια Προσφορά και η τήρηση Η.ΒΙ.Π. θα διαρκέσει τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Ειδικότερα, η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την 29.06.2022 και ώρα Ελλάδος 10:00 και θα ολοκληρωθεί την 01.07.2022 και ώρα Ελλάδος 16:00. Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, από τις 10:00 έως τις 17:00., εκτός της Παρασκευής 01.07.2022, κατά την οποία θα λήξει στις 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης, βλ. Ενότητα 4.6.6 «Διαδικασία Διάθεσης των Νέων Μετοχών και τυχόν Πρόσθετων Μετοχών (Overallotment) μέσω της Δημόσιας Προσφοράς» του από 23.06.2022 Ενημερωτικού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές θα πρέπει να προσκομίζουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και την εκτύπωση των στοιχείων του Σ.Α.Τ.

Οι αιτήσεις εγγραφής των Ιδιωτών Επενδυτών θα υποβάλλονται μέσω των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων, των Κύριων Αναδόχων, των Αναδόχων, καθώς και των Μελών Η.ΒΙ.Π. και των Συμμετεχόντων του λογαριασμού αξιογράφων τους που συνεργάζονται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφής μέσω της Υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές θα εγγράφονται στην ανώτατη τιμή του εύρους τιμών. Η αξία της συμμετοχής για τους Ιδιώτες Επενδυτές ορίζεται ως ο αριθμός των αιτούμενων μετοχών επί την ανώτατη τιμή του εύρους.

Ο αιτήσεις εγγραφής των Ιδιωτών Επενδυτών γίνονται δεκτές, εφόσον έχει καταβληθεί, σε μετρητά ή με τραπεζική επιταγή το ισόποσο της συμμετοχής, είτε έχει δεσμευθεί το ισόποσο της συμμετοχής σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων των επενδυτών πελατών τους ή τραπεζικούς λογαριασμούς πελατείας που τηρούνται στο πλαίσιο παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, και στους οποίους εμφανίζονται ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής των Ιδιωτών Επενδυτών, βλ. Ενότητα 4.6.8 «Διαδικασία Συμμετοχής των Ιδιωτών Επενδυτών στη Δημόσια Προσφορά» του από 23.06.2022 Ενημερωτικού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι Ειδικοί Επενδυτές θα πρέπει να απευθύνονται στους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους, τους Κύριους Αναδόχους και τους Αναδόχους έχοντας συμπληρώσει σχετική αίτηση εγγραφής. Η διαδικασία υποβολής των προσφορών των Ειδικών Επενδυτών θα διαρκέσει από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς.

Η κατανομή των μετοχών στις ανωτέρω περιπτώσεις θα γίνει με κανόνα στρογγυλοποίησης στην προηγούμενη ακέραιη μονάδα μετοχής. Η τιμή που θα συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση εγγραφής, η οποία θα είναι εντός του εύρους, θα είναι με βήμα τιμής €0,01.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς, κατά τα ανωτέρω, πρέπει να έχει καταβληθεί στο λογαριασμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ. μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδος της δεύτερης εργάσιμης ημέρας από τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π. Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, σε συνεργασία με την Εταιρεία, δύναται κατά την απόλυτη διακριτική τους ευχέρεια να παρατείνουν την εν λόγω χρονική προθεσμία μέχρι τις 11:55 ώρα Ελλάδος, της ίδιας ημέρας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Σε περίπτωση μη πλήρους κάλυψης της αύξησης, η Αύξηση και η εισαγωγή του συνόλου των Κοινών Μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα ματαιωθεί και τα χρήματα θα επιστραφούν στους επενδυτές εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς και δεν θα λάβουν Μετοχές της Εκδότριας.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές ως εξής:

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 1.863.930 Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
  • Το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 4.349.170 Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών επενδυτών).

Οι υπολογισμοί ανωτέρω έχουν πραγματοποιηθεί επί τη βάσει 6.213.100 Νέων Μετοχών. Σε περίπτωση που προκύψουν αδιάθετες μετοχές κατά την Παράλληλη διάθεση μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, οι μετοχές αυτές θα μεταφερθούν προς διάθεση στη Δημόσια Προσφορά. Επιπλέον, σε περίπτωση κάλυψης της Έκδοσης οπότε θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overalloment facility), οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα αναλάβουν τη διάθεση των Πρόσθετων Μετοχών (Overallotment) μέσω της Δημόσιας Προσφοράς.

Εφόσον έχουν ικανοποιηθεί οι εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών για το 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς, για τον τελικό προσδιορισμό του ποσοστού κατανομής ανά κατηγορία επενδυτών θα ληφθούν υπόψη: (α) η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές, (β) η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών που υπερβαίνει το 30%, (γ) το πλήθος των αιτήσεων εγγραφής που αφορούν σε Ιδιώτες Επενδυτές, καθώς και (δ) η ανάγκη επίτευξης επαρκούς διασποράς.

Σε περίπτωση κατά την οποία η συνολική ζήτηση εκ μέρους των Ιδιωτών Επενδυτών υπολείπεται του 30% του συνόλου των προς διάθεση Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς, οι αιτήσεις εγγραφής των Ιδιωτών Επενδυτών θα ικανοποιηθούν πλήρως, έως του ύψους για το οποίο εκδηλώθηκε πράγματι ζήτηση, οι δε Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς, που αντιστοιχούν στην υστέρηση έναντι του συνολικού ποσοστού 30% του συνόλου των προς διάθεση Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς, θα μεταφερθούν στην κατηγορία των Ειδικών Επενδυτών προς διάθεση.

Ο αριθμός των μετοχών που θα κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή θα αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό
μονάδων διαπραγμάτευσης.

Περαιτέρω ως προς τη διαδικασία κατανομής επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Κατανομή σε Ειδικούς Επενδυτές

Για την κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους Ειδικούς Επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του H.BI.Π., θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποβληθέντων προσφορών, κατά την οποία θα συνεκτιμηθούν τα εξής κριτήρια:

• Κατά προτεραιότητα κατανομή στους Latsco Hellenic Holdings Sarl και Orasis Funds SPC (εφεξής οι
«Cornerstone Επενδυτές»),
• Το είδος του θεσμικού επενδυτή στην κατηγορία των Ειδικών Επενδυτών,
• Ο εκτιμώμενος, κατά την κρίση των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, χρονικός ορίζοντας διακράτησης των Μετοχών ανά Ειδικό Επενδυτή, με απόδοση υψηλότερου συντελεστή κατανομής σε Ειδικούς Επενδυτές, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα διακρατήσουν τις Μετοχές για μακρότερο διάστημα,
• Το μέγεθος της προσφοράς,
• Η προσφερόμενη τιμή και ειδικότερα η συμβολή των προσφορών ενός Ειδικού Επενδυτή στη διαμόρφωση ελκυστικής Τιμής Διάθεσης,
• Ο χρόνος υποβολής της αίτησης εγγραφής, κατά τρόπο ώστε να αποδοθεί υψηλότερος συντελεστής κατανομής στις προσφορές που θα υποβληθούν νωρίτερα, και
• Οι Ειδικοί Επενδυτές που εγγράφονται μέσω οποιουδήποτε Διαμεσολαβητή, χωρίς να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους, θα έχουν την ίδια μεταχείριση στη διαδικασία κατανομής.

Συγκεκριμένα οι Cornerstone Επενδυτές συμφώνησαν να αποκτήσουν, κατά τους όρους της Δημόσιας Προσφοράς και με την επιφύλαξη όρων και προϋποθέσεων που είναι συνήθεις σε περιπτώσεις παροχής ισχυρής «cornerstone» δέσμευσης αυτής της φύσεως, και η Dimand συμφώνησε να κατανείμει στους Cornerstone Επενδυτές, Μετοχές στην Τιμή Διάθεσης της Δημόσιας Προσφοράς, ως εξής:

(α) Latsco Hellenic Holdings Sarl: έναντι συνολικών κεφαλαίων που θα επενδύσει τα οποία δεν θα ξεπερνούν το ποσό των €15,0 εκατ., χωρίς να έχει προβλεφθεί περιορισμός ως προς το ποσοστό το οποίο η Latsco θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης επί του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και

(β) Orasis Funds SPC: έναντι συνολικών κεφαλαίων που θα επενδύσει τα οποία δεν θα ξεπερνούν το ποσό των €10,0 εκατ., έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης να κατέχει έως 4,99% του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης, η Latsco Hellenic Holdings Sarl και η Orasis Funds SPC θα λάβουν 100% και 80%, αντίστοιχα, της αιτούμενης συμμετοχής τους στην Τιμή Διάθεσης.

Κατανομή σε Ιδιώτες Επενδυτές

Μετά τον προσδιορισμό του συνολικού αριθμού των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς που θα κατανεμηθούν στους Ιδιώτες Επενδυτές (ήτοι ποσοστό τουλάχιστον 30% και τυχόν επιπλέον που προκύπτει από τη διαδικασία κατανομής) από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην ανωτέρω ενότητα, σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης, θα πραγματοποιηθεί κατανομή ανά Ιδιώτη Επενδυτή αναλογικά (pro-rata) με βάση το ύψος της ζήτησης.

Εάν, με εφαρμογή της αναλογικής κατανομής, οι Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς που πρόκειται να κατανεμηθούν σε Ιδιώτη Επενδυτή προσδιορίζονται σε πλήθος ως αριθμός με δεκαδικά ψηφία, ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο χαμηλότερο ακέραιο αριθμό (χωρίς δηλαδή να ληφθούν υπόψη δεκαδικά ψηφία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία κατανομής και τους Cornerstone Επενδυτές, βλ. Ενότητες 4.6.9 «Διαδικασία Κατανομής της Δημόσιας Προσφοράς», 4.6.10 «Κατανομή Μετοχών σε Ειδικούς Επενδυτές», 4.6.11 «Κατανομή Μετοχών σε Ιδιώτες Επενδυτές» και 4.8 «Δηλώσεις Κυρίων Μετόχων, Μελών Διοικητικών, Διαχειριστικών και Εποπτικών Οργάνων και Cornerstone Επενδυτών» του από 23.06.2022 Ενημερωτικού Δελτίου.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις μετοχές και τον τρόπο διάθεσης των Προσφερόμενων Μετοχών περιλαμβάνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίαση της 23.06.2022, διότι πληροί τα πρότυπα της πληρότητας, της δυνατότητας κατανόησης και της συνεκτικότητας που επιβάλλονται βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ως ισχύει. Η εν λόγω έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ευνοϊκή γνώμη για την Εταιρεία και την ποιότητα των Νέων Μετοχών που αποτελούν το αντικείμενο του Ενημερωτικού Δελτίου. Οι επενδυτές θα πρέπει να προβούν σε δική τους εκτίμηση ως προς την καταλληλότητα της επένδυσης στις μετοχές της Εταιρείας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dimand: Ξεκινάει αύριο η ΑΜΚ για την είσοδο στο ΧΑ – Εστιάζει σε ποιοτικά ακίνητα

Dimand: Από 29/6 έως 1/7 η δημόσια προσφορά για το Χ.Α. – Latsco και Orasis στην ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider