Η Banco Santander... μοίρασε κατά λάθος 130 εκατ. στερλίνες για τα Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Banco Santander... μοίρασε κατά λάθος 130 εκατ. στερλίνες για τα Χριστούγεννα
Η ισπανική τράπεζα διπλασίασε λόγω λάθους τις εφάπαξ πληρωμές της σε 75.000 πολίτες και 2.000 επιχειρήσεις.

Σε αγώνα δρόμου για να ανακτήσει 130 εκατ. στερλίνες που έδωσε... κατά λάθος σε Βρετανούς πελάτες της βρίσκεται η Banco Santander.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας διπλασίασε λόγω λάθους τις εφάπαξ πληρωμές της σε 75.000 πολίτες και 2.000 επιχειρήσεις με λογαριασμούς στη Βρετανία τα Χριστούγεννα.

Λόγω του λάθους, η Santander επικοινώνησε με τις τράπεζες όπου πιστώθηκαν τα 130. εκατ. στερλίνες κατά λάθος ζητώντας διόρθωση του λάθους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ισπανική τράπεζα επικοινώνησε απευθείας με πελάτες της για να «μαζέψει» το λάθος, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Times.

«Λόγω τεχνικού θέματος, κάποιες πληρωμές διπλασιάστηκαν λανθασμένα. Κανένας πελάτης μας δεν έχασε τα χρήματα του ενώ βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές ώστε να διορθώσουμε το λάθος στις συναλλαγές μέσα στις επόμενες μέρες» ανέφερε εκπρόσωπος της Santander.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ισπανική τράπεζα διαθέτει 450 καταστήματα και 20.000 προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ διαχειρίζεται 209 δισ. στερλίνες σε προσωπικά δάνεια και 201 δισ. στερλίνες σε επαγγελματικά δάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider