Ε.ΟΝ: Επενδύσεις 30 δισ. δολαρίων στον κλάδο της ενέργειας ως το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ε.ΟΝ: Επενδύσεις 30 δισ. δολαρίων στον κλάδο της ενέργειας ως το 2026
Επενδύσεις ύψους 30 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο γερμανικός κολοσσός στον κλάδο της ενέργειας E.ON σε βάθος πενταετίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Επενδύσεις ύψους 30 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο γερμανικός κολοσσός στον κλάδο της ενέργειας E.ON σε βάθος πενταετίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Τα παραπάνω κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων δικτύων και της ενέργειας λιανικής, ενώ η ανακοίνωση του επενδυτικού προγράμματος της E.ON έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επίσης γερμανικής RWE, του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, πως σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 45 δισ. δολαρίων για την επέκταση της χωρητικότητάς της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσό των 20 δισ. δολαρίων θα δαπανηθεί στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της E.ON, που είναι και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ενώ περίπου 4 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν προς τις λύσεις πελατών.

«Η εγκατάλειψη του άνθρακα από τις ευρωπαϊκές οικονομίες, θέτει τον ενεργειακό κλάδο στην αφετηρία μίας δεκαετίας που θα αποτελέσει κλειδί για την ανάπτυξη», τόνισε ο Λέοναρντ Μπίρνμπαουν, CEO της E.ON.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο του πενταετούς της πλάνου, η E.ON στοχεύει σε έσοδα 2 έως 4 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και συνεργασίες, καθώς και σε πρόσθετη εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider