Διεθνή
06-10-2021 | 19:54

GM: «Βλέπει» διπλασιασμό των εσόδων ως το 2030 στην προσπάθεια να γίνει η «δεύτερη Tesla»

Newsroom
Μοιράσου το
GM: «Βλέπει» διπλασιασμό των εσόδων ως το 2030 στην προσπάθεια να γίνει η «δεύτερη Tesla»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στον διπλασιασμό των ετήσιων εσόδων της μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας επιδιώκει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, μία κίνηση που αποτυπώνει την πρόθεσή της να καταστεί ως ένας από τους κυρίαρχους «παίκτες» στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον κολοσσό του κλάδου, την Tesla του Έλον Μασκ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η General Motors στοχεύει στην επίτευξη του στόχου για ετήσια έσοδα ύψους 280 δισ. δολαρίων έως το 2030, μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης της διοίκησης με τους επενδυτές, σε μια προσπάθεια οι τελευταίοι να πειστούν ότι η εταιρεία μοιάζει περισσότερο στις start-up του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Tesla.  

Όπως αναφέρει το CNBC, τα περσινά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2020 ανήλθαν στα 122,5 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην GM, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών μονάδων παραγωγής στις ΗΠΑ και στην Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από ρεκόρ σε ρεκόρ στις παραδόσεις οχημάτων η Tesla - Αύξηση 20% στο γ' τρίμηνο

Η Tesla καλείται να πληρώσει 137 εκατ. δολάρια σε πρώην υπάλληλο της - Καταδίκη για ρατσισμό

MUST READ

Πώς η Tesla δεν επηρεάστηκε από την έλλειψη ημιαγωγών