Δέχεται νέα πυρά ο Έλον Μασκ: Απολογείται για την εξαγορά της SolarCity

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέχεται νέα πυρά ο Έλον Μασκ: Απολογείται για την εξαγορά της SolarCity
Στην τελική ευθεία πριν την εξαγορά της SolarCity από την Tesla το 2016, ο Έλον Μασκ είχε χαιρετίσει τη συμφωνία ως «παιχνιδάκι» -μια αγορά που θα συνδύαζε την κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μια κατασκευάστρια ηλιακών πάνελ που μπορεί να επαναφορτίσει τα οχήματα.

Στην τελική ευθεία πριν την εξαγορά της SolarCity από την Tesla το 2016, ο Έλον Μασκ είχε χαιρετίσει τη συμφωνία ως «παιχνιδάκι» -μια αγορά που θα συνδύαζε την κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μια κατασκευάστρια ηλιακών πάνελ που θα μπορούσε να επαναφορτίσει τα οχήματα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι.

Τη Δευτέρα, ο CEO της Tesla, καταθέτει σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ για τη συμφωνία των 2,5 δισ. δολαρίων εξαιτίας μιας αγωγής μετόχων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εξαγορά της Tesla ήταν γεμάτη συγκρούσεις συμφερόντων, παρέβλεψε τις θεμελιώδεις αδυναμίες της SolarCity και απέτυχε να παράγει τα κέρδη που είχε υποσχεθεί ο Μασκ.

Ο Μασκ καλείται να υπερασπιστεί την εξαγορά ως δικαιολογημένη κίνηση.

Τον καιρό της συμφωνίας, η οποία έγινε αποκλειστικά σε μετοχές, ο Μασκ ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος και Πρόεδρος της SolarCity. Επτά αγωγές από μετόχους, που ενοποιήθηκαν σε μία, ανέφεραν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, παραβίασαν τα καθήκοντά τους για να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες του Μασκ και συμφώνησαν να εξαγοράσουν τη δοκιμαζόμενη εταιρεία. Σε αυτό που οι ενάγοντες αποκαλούν σαφή σύγκρουση συμφερόντων, η SolarCity ιδρύθηκε από τον Μασκ και δύο ξαδέλφια του, τους Λίντον και Πίτερ Ράιβ.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας δικαστής ενέκρινε διακανονισμό 60 εκατ. δολαρίων που διευθετούσε τις απαιτήσεις έναντι όλων των μελών του δ.σ. της Tesla, πλην του Μασκ, ο οποίος δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος. Αυτό άφησε τον Μασκ, ο οποίος αρνήθηκε τον διακανονισμό, ως τον μοναδικό εναπομείναντα εναγόμενο. Η δίκη που ξεκινά σήμερα είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του περασμένου έτους αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider