Ο δισεκατομμυριούχος Desmond εξασφάλισε απόδοση 213% από την ιδιοκτήτρια της Daily Mirror

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο δισεκατομμυριούχος Desmond εξασφάλισε απόδοση 213% από την ιδιοκτήτρια της Daily Mirror
Ο Richard Desmond, πρώην ιδιοκτήτης των βρετανικών εφημερίδων Daily Express και Daily Star, εξασφάλισε απόδοση 213% στα κεφάλαια που επένδυσε σε λιγότερο από μια τετραετία από τον μεγαλύτερο όμιλο τοπικών ειδήσεων της Βρετανίας.

Ο Richard Desmond, πρώην ιδιοκτήτης των βρετανικών εφημερίδων Daily Express και Daily Star, εξασφάλισε απόδοση 213% στα κεφάλαια που επένδυσε σε λιγότερο από μια τετραετία από τον μεγαλύτερο όμιλο τοπικών ειδήσεων της Βρετανίας.

Ο Desmond πούλησε μερίδιο περίπου 8% στην Reach φέτος αντί 62,5 εκατ. στερλίνων (86,5 εκατ. δολάρια) μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Northern & Shell. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος έλαβε τις μετοχές το 2018 από την πώληση των μιντιακών του assets στη μητρική της Daily Mirror. Η αξία τους ανερχόταν τότε στα περίπου 20 εκατομμύρια στερλίνες.

Η Northern & Shell είχε σκοπό να παραμείνει μέτοχος αλλά «μετά από μια σημαντική αύξηση στην τιμή της μετοχής της Reach και μετά από μια προσέγγιση για την αγορά των μετοχών του ομίλου στην επιχείρηση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έλαβαν τη στρατηγική απόφαση να πουλήσουν την εναπομείνασα συμμετοχή του ομίλου», ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2020.

Η πώληση σημαίνει ότι ο 69χρονος Desmond δεν διαθέτει πια μεγάλη επένδυση στην ιδιοκτήτρια των εφημερίδων για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, σε μια ακόμη κίνηση αποχώρησης από τη βρετανική βιομηχανία των μίντια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider