Συμψηφισμό του clawback με επενδύσεις ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ ζητά ο ΙΣΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμψηφισμό του clawback με επενδύσεις ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ ζητά ο ΙΣΑ
Με επιστολή που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς αιτείται τη θέσπιση «επενδυτικού clawback» στον κλάδο, όπως εφαρμόζεται και στην περίπτωση της φαρμακοβιομηχανίας.

Τον συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής (clawback) με επενδύσεις ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Με επιστολή που απέστειλε στους κ.κ. Β Κικίλια, Υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Θ. Σκυλακάκη, Υφυπουργό Οικονομικών, αιτείται τη θέσπιση «επενδυτικού clawback» στον κλάδο, όπως εφαρμόζεται και στην περίπτωση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρει:

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε με το άρθρου 20 του Ν.4633/2019, δόθηκε η δυνατότητα στους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.) φαρμακευτικών προϊόντων ή στις φαρμακευτικές εταιρείες να συμψηφίζουν το συνολικό ποσό της αυτόματης επιστροφής (clawback), της φαρμακευτικής δαπάνης, με ποσό που αντιστοιχεί σε: α) ποσοστό επί των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, περιλαμβανομένων των δαπανών για κλινικές δοκιμές, οι οποίες συνδέονται άμεσα με δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης συγκεκριμένης στόχευσης και αιτιολογίας, β) ποσοστό επί των δαπανών που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης προϊόντων, ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής, με διαδικασία και όρους που καθόρισε η ΚΥΑ 4577/24-01-2020.

Με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων τους, εισηγούμαστε τη θέσπιση αντίστοιχης νομοθετικής ρύθμισης απαλλαγής – συμψηφισμού αυτόματης επιστροφής δαπάνης για τους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που την τελευταία διετία ή στο μέλλον πρόκειται να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους, με κάλυψη του υπολειπόμενου ποσού από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider