Τρ. Πειραιώς: Μέχρι 1,38 δισ. ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Μέχρι 1,38 δισ. ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Μέχρι το 1,38 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Θα εκδοθούν 1,2 δισ. μετοχές, σε ένα εύρος τιμής από 1 - 1,15 ευρώ.

Μέχρι το 1,38 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε ότι κατά τη διαδικασία της ΑΜΚ θα εκδοθούν 1.200.000.000 νέες μετοχές, με το εύρος τιμής να διαμορφώνεται από 1 ευρώ μέχρι 1,15 ευρώ στο ανώτατο όριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και θα κλείσει την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Η κατανομή των μετοχών στην ΑΜΚ θα γίνει σε αναλογία 15% Ελλάδα και 85% εξωτερικό. Από τους Έλληνες μετόχους, δικαίωμα εγγραφής για τη συμμετοχή τους στη δημόσια προσφορά θα έχουν όσοι θα είναι μέτοχοι κατά την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, την Δευτέρα 19 Απριλίου. To P/BV της Τράπεζας διαμορφώνεται σε 0,26 – 0,29.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα κεφάλαια θα αντληθούν με ιδιωτική τοποθέτηση (δηλ. διαδικασία που δεν θα συνιστά δημόσια προσφορά) μέσω βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό και δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Θα προβλέπεται καταρχήν επιμερισμός σε 10% (ενδεικτικά) κατανομή για το σκέλος της δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα σε υφιστάμενους μετόχους.

Θα καθοριστεί εύρος τιμών (ελάχιστη - μέγιστη) για την εγγραφή στο βιβλίο προσφορών και τη δημόσια προσφορά. Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών στην ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και θα είναι κοινή και για τα δύο σκέλη της ΑΜΚ, δηλ. την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα εγγράφονται υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους. Η προνομιακή κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους θα αφορά μόνο τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, όχι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό. Αν και η ΑΜΚ δεν θα διενεργηθεί με δικαίωμα προτίμησης, εντούτοις η Τράπεζα θα δώσει προτεραιότητα στην ικανοποίηση του ύψους της συμμετοχής που θα εκδηλώσουν οι υφιστάμενοι μέτοχοί της, προστατεύοντας πλήρως και τους μικρομετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider