Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο
Τρία ελληνικά ελαιόλαδα βρίσκονται στη λίστα με τα δέκα πιο ακριβά στον κόσμο, που παρουσιάζει το therichest.com.

Tην πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά ελαιόλαδα του κόσμου καταλαμβάνουν δύο ελληνικά.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ελαιόλαδα από την Ιταλία, Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ στη δέκατη θέση συναντάμε άλλο ένα ελληνικό.

Τα παρακάτω ελαιόλαδα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, για την εκλεκτή τους γεύση ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες και μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς μόνο κατόπιν παραγγελίας μέσω διαδικτύου.

Στη λίστα που ακολουθεί περιλάμβάνονται οι εταιρείες όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα therichest.com καθώς και οι ενδεικτικες τιμές στις οποίες μπορεί κάποιος να αγοράσει ορισμένα από τα προϊόντα που διατίθενται στους κατανάλωτες.

Η επωνυμία E-LA-WON είναι συλλαβογραφική απόδοση  της ελληνικής λέξης ΕΛΑΙΟΝ στη Γραμμική Γραφή Β΄ εδώ και 3.500 χρόνια. 

Αιχμή του δόρατος της εταιρείας είναι το ελαιόλαδο με βρώσιμο χρυσό. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Ταϊλάνδη και η τιμή του ξεπερνάει τα 1.000 δολάρια, σε χειροποίητη πολυτελή συσκευασία. Η εταιρεία έχει λάβει περισσότερα από 50 βραβεία διεθνώς. 

Το βραβευμένο ελαιόλαδο Ellora Farms είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στον κλάδο. Παράγεται στην στην περιοχή Κολυμβάρι της Κρήτης, στη μέση της Μεσογείου όπου το κλίμα είναι ιδανικό για την παραγωγή ελιάς υψηλής ποιότητας.

To δημοφιλέστερο προϊόν της εταιρείας έχει αποσπάσει 23 βραβεία. Πωλείται προς 30 ευρώ το μισό λίτρο από την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο συμπίεσης της ελιάς και το προϊόν που παράγεται είναι ένα ιδιαίτερο και αυθεντικό ελαιόλαδο. Παράγονται μόνο 17.000 λίτρα κάθε περίοδο. Ένα λίτρο πωλείται προς 20 δολάρια περίπου.

Δύο οικογένειες, με το επώνυμο του Colavita, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην περιοχή Molise της Ιταλίας, μια αυτοκρατορία. Η εταιρεία διανέμει κι άλλα προϊόντα όπως ζυμαρικά και σάλτσες ενώ διατηρεί εγκαταστάσεις παραγωγής εκτός από την Ιταλία και στην Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ. Το λίτρο πωλείται στην τιμή των 44 δολαρίων.

Πήρε το όνομα του από το αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται οι ελιές. Η οικογένεια Gomes Alves έχει χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να τελειοποιήσει το προϊόν το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο πολλών σεφ. Μισό λίτρο κοστίζει 30 δολάρια και πωλείται από την οικογένεια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και κέρδισε γρήγορα τη διεθνή αναγνώριση. Τα προϊόντα της έχουν πιστοποιηθεί ως μη μη- γενετικά τροποποιημένα. Ένα μπουκάλι των 500ml πωλείται στα 25 δολάρια.

Πήρε το όνομα του από τα κοτσύφια (merula) που υπάρχουν στο κτήμα  Alvarez de Toledo, όπου παράγονται οι ελιές. Το συγκεκριμένο  προϊόν μπορεί να το βρεί κανείς σε μία ιδιαίτερα πρακτική συσκευασία των 500ml, στην τιμή των 17 δολαρίων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Τοσκάνη πριν από 30 χρόνια και χαρακτηρίζεται ως η «Ferrari του ελαιολάδου».

Κατά την παραγωγή του προϊόντος, συγκεντρώνονται καρποί από 21 κτήματα με τα καλύτερα ελαιόδεντρα της περιοχής. Μισό λίτρο από το συγκεκριμένο ελαιόλαδο κοστίζει 38 δολάρια.

Η εταιρεία από την Τοσκάνη, την οποία ίδρυσε ο Armando Manni χρησιμοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους εμφιάλωσης. Πρόκειται για το μοναδικό ελαιόλαδο που διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα του για περισσότερα από τρία χρόνια.

Είναι από τα αγαπημένα ελαιόλαδα των σεφ. Για παράδειγμα ο Gordon Ramsay το χρησιμοποιεί σε όλα του τα εστιατόρια. Ένα κουτί με 2 μικρά μπουκάλια των 100ml πωλείται περίπου 50 δολάρια, με ελάχιστη παραγγελία 5 κουτιά ανά συναλλαγή, στη διαδικτυακή σελίδα της εταιρείας.

Το λάδι προέρχεται από το χωριό Κριτσά της Κρήτης όπου υπάρχουν μερικές από τις αρχαιότερες ελιές της Ελλάδας. Κοστίζει 185 δολάρια το λίτρο.

Η υψηλή τιμή του οφείλεται σε ένα βαθμό στην περιορισμένη παραγωγή του. Η εταιρεία εμφιαλώνει περίπου 500.000 λίτρα ετησίως και πουλά μόνο 1.000 λίτρα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:45

Στο 60% οι πληρότητες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

13:41

ΕΣΠΑ 2021-2027: Πάνω από 6.700 βεβαιώσεις για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»

13:36

Τσαγγάρη: Εργαλείο διαφάνειας το Poso Kanei - Δικαίωμα του πολίτη και όχι πολυτέλεια η ενημέρωση για τις τιμές

13:25

ΙΕΑ: Νέα καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2026

13:23

Ταμειακό έλλειμμα 2,39 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2026

13:19

Τουρνάς: Από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι - Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει άλλη παράταση

13:15

Μητσοτάκης: Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται και θα κερδηθεί μόνο με ρεαλιστικές πράξεις

13:05

Μαρινάκης: «Η χώρα πλήρωσε ακριβά τη λογική του τζάμπα»

13:05

IEA για Μέση Ανατολή: Υπερπροσφορά πετρελαίου το 2027 εάν διατηρηθεί η ειρήνη

12:51

BNP Paribas: Η αγορά πετρελαίου μεταξύ ανακούφισης και αβεβαιότητας

12:45

G7: Κοινή γραμμή για στήριξη Ουκρανίας και κατάπαυση πυρός στον Λίβανο

12:44

Η Visa επεκτείνει το Click to Pay για τους κατόχους καρτών της Revolut

12:41

Αμοιβαία Κεφάλαια: Οι λήξεις, τα νέα κουπόνια και η επόμενη ημέρα στα target maturity

12:38

12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026

12:35

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,5% στη διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το δ' τρίμηνο 2025

12:32

Αύξηση 8,4% τον Φεβρουάριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

12:29

Δίκη για τα Τέμπη: Ένταση μεταξύ συγγενών θυμάτων και Ζωής Κωνσταντοπούλου

12:20

ΓΣΕΒΕΕ: Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ενισχύει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

12:20

Ο Όμιλος AKTOR ωριμάζει σχέδιο απανθρακοποίησης της λειτουργίας του

12:13

Βαρδινογιάννης: Κενά ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ - Ανάγκη επανεξέτασης του ρυθμού της ενεργειακής μετάβασης

12:11

ΔΥΠΑ - ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Στήριξη σε σπουδαστές στη Λάρισα με Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

12:08

Attica Group: Σε προκαταρκτικές συζητήσεις για τη συμμετοχή της η Strix Holdings

11:58

Βρετανία: Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στο Μάντσεστερ, κρίνεται το μέλλον Στάρμερ

11:56

Νέα προσυνεδριακή άνοδος για SpaceX - «Κλείδωσε» κεφαλαιοποίηση 2,65 τρισ. δολαρίων

11:55

Με νέες ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες επιταχύνεται η απονομή της δικαιοσύνης

11:50

Έρευνα EY-Parthenon: Οι CEOs επικεντρώνονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες

11:39

Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ λάβει την εντολή, η Ελλάδα θα έχει σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση

11:27

Ευρωζώνη: Η νέα πραγματικότητα του χρέους και η αναβάθμιση της περιφέρειας

11:10

Αντιμέτωπος με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση ο Λιγνάδης, δεκτή η έφεση της Εισαγγελίας

11:05

Χρηματιστήριο: Ήπιες εναλλαγές προσήμου κοντά στα νέα υψηλά


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider