Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση – Στουρνάρας για τη συναίνεση

Χρήστος Ζιώτης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση – Στουρνάρας για τη συναίνεση

Στα χαρακώματα για τη συναίνεση βρίσκεται η Κυβέρνηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.

Οι τρείς παρεμβάσεις που έκανε μέσα σε 48 ώρες ο κ. Στουρνάρας δείχνουν ότι Κυβέρνηση και ΤτΕ μάλλον δεν αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο την συναίνεση που απαιτείται προκειμένου να περάσουν τα δύσκολα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης. Η Κυβένηση παρόλο που η ίδια πήρε την πρωτοβουλία για την έναρξη του εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, φαίνεται να κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από εκείνο της ΤτΕ για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η συναίνεση.

Η πρώτη παρέμβαση του κ. Στουρνάρα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βεστφαλίας - Ρηνανίας στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε τον κ. Νόμπερτ Βάτερ Μπορνιανς οτι είχε ερθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να παραδώσει τις λίστες των φοροφυγάδων αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Ο κ. Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, έμεινε έκπληκτος απο τη συνέντευξη αυτή καθώς όπως δήλωσε δεν έχει συναντήσει ποτέ του τον εν λόγω υπουργό του γερμανικού κρατιδίου προκειμένου να του παραδώσει λίστες με του Ελληνες καταθέτες.

Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφορούσε στα περίπτερα του κέντρου των Αθηνών το Πρώτο Θέμα στο οποίο στο βασικό του θέμα φιλοξενούσε (συμπτωματικά ;) την έκκληση του κ. Στουρνάρα προς όλα τα κόμματα τα οποία είχαν στηρίξει τη συμφωνία του Ιουλίου να ψηφίσουν και πάλι απο κοινού τα μέτρα και δη το ασφαλιστικό προκειμένου να βγεί οριστικά η χωρα από την κρίση. Η τρίτη κατά σειρά παρέμβαση από τον διοικητή της ΤτΕ έγινε στο βραδυνό δελτιο είδησεεων του Μέγκα χθες. Με αυτή ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε περίπου τα ίδια, ζητώντας από τα κόμματα να μην διαραγεί η συναίνεση που επέδειξαν το καλοκαίρι.

Προειδοποίησε μάλιστα με νόημα ότι δεν θα δοθεί νέα ευκαιρία στην Ελλάδα.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε απευθύνει και πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου (το Δεκέμβριο συγκεκριμένα) ο κ. Στουρνάρας προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, προκαλώντας τότε την μήνιν του ΣΥΡΙΖΑ. Η προειδοποίηση δεν εισακούστηκε από τον πολιτικό κόσμο με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες (κλεισιμο των τραπεζών και υπογραφή νέου επαχθέστερου μνημονίου). Απομένει να δούμε αν, οι εταίροι θα μας επιτρέψουν να επαναλάβουμε την ιστορία για μία ακόμη φορά , έστω και ως φάρσα ή θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider