Τσίπρας: Η κυβέρνηση μεγιστοποιεί την κρίση, η ύφεση θα είναι τρομακτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Η κυβέρνηση μεγιστοποιεί την κρίση, η ύφεση θα είναι τρομακτική
Τα μέτρα στήριξης θα έπρεπε να ληφθούν «χθες, όχι σήμερα», τόνισε από τη Νάξο ο Αλέξης Τσίπρας.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Νάξο ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη διαχείριση των επιπτώσεων στην οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε ότι είναι «πρόβλημα ότι δεν διεκδικήσαμε τεστ για τουρίστες πριν έρθουν στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Στον τουρισμό υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Πολλά μπρος - πίσω, πολλές καθυστερήσεις. Υγειονομικά πρωτόκολλα που καθυστέρησαν. Διάφορα ευτράπελα με λίστες με νησιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ευτυχώς η κυβέρνηση τα πήρε πίσω... Όμως δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα».

Υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι όλα αυτά οδηγούν σε δυσοίωνες προοπτικές αφού στην καλύτερη εκδοχή θα έχουμε μια τουριστική κίνηση που θα είναι στο 15-20% της περσινής τουριστικής κίνησης. Τα μέτρα στήριξης θα έπρεπε να ληφθούν «χθες, όχι σήμερα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Αν δεν έρθουν αυτά τα μέτρα έγκαιρα και βλέπω ότι δεν έρχονται έγκαιρα, φοβάμαι ότι η ύφεση φέτος θα είναι τρομακτική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε «η ύφεση δεν είναι ένας αριθμός. Είδαμε και βιώσαμε στην κρίση τι σήμαινε το 9%. Αν φέτος είναι πάνω από 10%, αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν και χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Γενικεύοντας, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, είπε ότι «μέσα σε 5 μήνες κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κατακτήσαμε με πολύ μεγάλες δυσκολίες σε 5 ολόκληρα χρόνια». Επέμεινε στην σημασία να διατηρηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα μέτρο που η σημερινή κυβέρνηση δεν το στηρίζει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider