Με μάσκα, γάντια και αντισηπτικό η εξόρμηση των εφοριακών στους τουριστικούς προορισμούς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μάσκα, γάντια και αντισηπτικό η εξόρμηση των εφοριακών στους τουριστικούς προορισμούς
Πρώτοι στη λίστα των ελέγχων ήταν όσοι είχαν πιαστεί στο παρελθόν να φοροκλέβουν, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ήταν υπότροποι.

Προ 12 μηνών οι «ράμπο» της εφορίας έφθαναν στους τουριστικούς προορισμούς μαζικά προκειμένου να κάνουν ελέγχους για το εάν κόβονται αποδείξεις .

Το 85% των ελέγχων αυτών γινόταν εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων, ήτοι οι εφοριακοί ήλεγχαν τις αποδείξεις των πελατών και κατέληγαν στα φορολογικά βιβλία των επιχειρήσεων.

Πρώτοι στη λίστα των ελέγχων ήταν όσοι είχαν πιαστεί στο παρελθόν να φοροκλέβουν, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ήταν υπότροποι. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε προγραμματίσει και για εφέτος χιλιάδες φορολογικούς ελέγχους με τουλάχιστον το 70% εκτός εντοπιότητας των ελεγκτών, δηλαδή εκτός των περιοχών που εργάζονται στη φορολογική διοίκηση.

Ωστόσο, τα σχέδια της ΑΑΔΕ ακυρώθηκαν από την πανδημία και αυτός ο επιχειρησιακός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί, λαμβάνοντάς αφενός υπόψη την υγεία του προσωπικού της φορολογικής διοίκησης, αφετέρου την πολύ χαμηλή οικονομική δραστηριότητα. Το πως θα τρέξουν οι έλεγχοι στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές θα καταδειχθεί από απόφαση που θα εκδώσει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής το προσεχές διάστημα και η οποία θα είναι ο βασικός οδηγός των ελεγκτικών κλιμακίων. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εφοριακοί θα διενεργούν τους ελέγχους με μάσκα, γάντια και αντισηπτικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider