Σταϊκούρας: Υλοποιούμε παρεμβάσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Υλοποιούμε παρεμβάσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος
Ο κ. ΣταΙκούρας απάντησε μέσω της δήλωσής του στις αιχμές του κ. Τσακαλώτου περί μνημονίων.

«Οι συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες είναι πανθομολογούμενες και βαριές. Βαριές θα είναι και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η «κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δέσμες παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Συζητούμε συνεχώς με φορείς και παράγοντες της οικονομίας, ώστε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, εντός των υφιστάμενων, στενών, περιθωρίων».

«Λυπούμαι που ο κ. Τσακαλώτος, ευρισκόμενος σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση, αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων. Διαδικασία που πρέπει να γίνεται χωρίς τάσεις επιβολής, εξάρσεις προσβολών και ατεκμηρίωτου επιστημονικού και πολιτικού ελιτισμού. Με εκπλήσσει που η σύγχυση τον έχει οδηγήσει να περιλαμβάνει σε δηλώσεις του ψευδή στοιχεία (π.χ. μου επιρρίπτει ψευδώς ευθύνες για τη σειρά των μνημονίων, ειδικά δε του τρίτου, στο οποίο, όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, οδηγήθηκε η χώρα εξαιτίας των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και φέρει τη δική του υπογραφή). Δυστυχώς για τον κ. Τσακαλώτο, η μέχρι σήμερα ιστορία έχει γραφεί. Δεν έχει ανάγκη από συγγραφείς σκοπιμοτήτων. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “τρικυμία” του. Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης, χωρίς έπαρση, να αγωνιζόμαστε, για να βγει η χώρα όρθια από αυτή την κρίση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.