Διώρυγα του Σουέζ: Αφαίρεση φορτίου του Ever Given για προχωρήσει η αποκόλληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διώρυγα του Σουέζ: Αφαίρεση φορτίου του Ever Given για προχωρήσει η αποκόλληση
Οι αρχές της Διώρυγας εξετάζουν έκπτωση για τη διέλευση των πλοίων, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν προκληθεί από το ατύχημα του Ever Given.

Εντολή για την αφαίρεση των εμπορευματοκιβωτίων του τεράστιου φορτηγού πλοίου Ever Given, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η διαδικασία της αποκόλλησής του από τη Διώρυγα του Σουέζ, έδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως μεταδίδει το δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Αρχής Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπία.

Το πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο από την Τρίτη 23 Μαρτίου και για έκτη μέρα στο 151ο χιλιόμετρο της Διώρυγας του Σουέζ, έχοντας παραλύσει τη θαλάσσια δίοδο και αφήνοντας 321 πλοία εγκλωβισμένα.

Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πλοίο με αφαίρεση άμμου και με τη βοήθεια ρυμουλκών, αλλά χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως ο Ραμπία ανέφερε ότι η Αρχής Διώρυγας του Σουέζ εξετάζει έκπτωση για τη διέλευση των πλοίων, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν προκληθεί από το ατύχημα του Ever Given.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider