Ο ΟΗΕ καταγγέλει την έξαρση βίας στη Βολιβία

Ο ΟΗΕ καταγγέλει την έξαρση βίας στη Βολιβία

H υπερβολική χρήση βίας «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» και να μπορούσε να οδηγήσει στην παρεκτροπή της κατάστασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε o OHE.

Σε καταγγελία προχώρησε ο ΟΗΕ για την έξαρση βίας στη Βολιβία που λαμβάνουν χώρα με την πτώση του Έβο Μοράλες.

Συγκεκριμένα, η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ κατήγγειλε σήμερα «την αναίτια και δυσανάλογη χρήση βίας στην Βολιβία από το στρατό και την αστυνομία».

Αυτή υπερβολική χρήση βίας «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» και να μπορούσε να οδηγήσει στην παρεκτροπή της κατάστασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να υπενθυμίσουμε πως χωρίς τον Έβο Μοράλες θα διεξαχθούν οι νέες εκλογές στη Βολιβία όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ του προσέφεραν αεροπλάνο για να φύγει από τη Βολιβία. «Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών (της Βολιβίας) για να προσφερθούν να μας στείλουν ένα αεροπλάνο που θα μας πηγαίνε όπου θέλαμε. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν το Γκουαντάναμο», ανέφερε ο Μοράλες.

Οι υποστηρικτές του Μοράλες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με πορείες και συμπλοκές στους δρόμους της πρωτεύουσας Λα Πας και κοντά στο Ελ 'Αλτο.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ