Έρευνα: Τα αγγλικά παραμένουν η πιο περιζήτητη γλώσσα παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Τα αγγλικά παραμένουν η πιο περιζήτητη γλώσσα παγκοσμίως
Σχεδόν 25.000 ενήλικες από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου δήλωσαν πως τα αγγλικά παραμένουν η πιο χρήσιμη γλώσσα για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τα «σκήπτρα» της πιο κοινώς αποδεκτής γλώσσας διεθνώς εξακολουθούν να κρατούν τα αγγλικά.

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζει το CNBC, η αγγλική γλώσσα παραμένει η πιο σημαντική γλώσσα που θα πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας YouGov, τα αγγλικά παραμένουν η πιο χρήσιμη και πιο ζωντανή γλώσσα για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 ενήλικες από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου. «Ποια γλώσσα θεωρείτε πιο σημαντική για να διδάσκεται το 2019;», ήταν το ερώτημα που τέθηκε στους συμμετέχοντες. Στη δεύτερη θέση, πίσω από τα αγγλικά, βρίσκονται τα κινεζικά, ενώ ακολουθούν τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Στις ΗΠΑ, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τα παιδιά τους θα πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, ενώ στη δεύτερη θέση τοποθετούν την ισπανική γλώσσα. Τρίτη πιο χρήσιμη γλώσσα για τους Αμερικανούς είναι η κινεζική, με ποσοστό 28%.

Αγγλικά, ισπανικά και κινεζικά πρέπει να γνωρίζουν και τα παιδιά των Βρετανών, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα επί βρετανικού εδάφους.

Στην Κίνα, το 84% των πολιτών απάντησε πως τα αγγλικά είναι η πιο χρήσιμη γλώσσα που θα πρέπει να διδαχθεί ένα παιδί, ενώ με μικρή διαφορά – και συγκεκριμένα με ποσοστό 81% - ακολουθεί η κινεζική γλώσσα.

Το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών κατατάσσει, επίσης, στην πρώτη θέση τα αγγλικά. Είναι ενδεικτικό ότι το 91% των πολιτών στην Πολωνία δήλωσε πως «τα παιδιά τους πρέπει να διδαχθούν την αγγλική γλώσσα».

Σύμφωνα με τον μεταφραστικό ιστότοπο Babbel (στοιχεία 2018), η γλώσσα που ομιλείται περισσότερο στον πλανήτη είναι τα κινεζικά και έπονται τα ισπανικά. Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα αγγλικά. Να σημειωθεί εδώ ότι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο μιλούν κινεζικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider