Ζαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων
«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών».

Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα

Για οριακή βελτίωση της κατάστασης και ενδείξεις πως αρχίζει σταδιακά να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουμε χωρίς πισωγυρίσματα, με στόχο να φθάσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες υγιείς στο εμβόλιο.

Επεσήμανε πως δεν πρέπει «να έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς», είναι βέβαιο πως «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider