Μια καριόκα 383 κιλών παρασκεύασαν οι ζαχαροπλάστες της Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης με στόχο το τοπικό γλύκισμα της Ξάνθης να κατακτήσει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν το σήμα κατατεθέν της πόλης τους το οποίο και θα διανείμουν σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο. 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Μπορεί η επιτροπή του Γκίνες να μην ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές θα λάβει βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

Η ακριβής σύνθεση των υλικών δεν αποκαλύφθηκε, μια και η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, ενώ συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες στους οποίους συμπαραστάθηκαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες.