Σομαλία: Φόβοι για πειρατεία σε φορτηγό πλοίο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σομαλία: Φόβοι για πειρατεία σε φορτηγό πλοίο

Σομαλοί πειρατές εκτιμάται ότι έκαναν πειρατεία σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε καύσιμα και έφερε σημαία Σρι Λάνκα, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο, απενεργοποιώντας το σύστημα πλοήγησης και αλλάζοντας την πορεία του για τις ακτές της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα ειδικός για την πειρατεία στο Reuters.

Το πλοίο Aris 13 που ανήκει σε εταιρία στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι μετέφερε οκταμελές πλήρωμα, δήλωσε ο Βρετανός Τζον Στιντ της οργάνωσης αρωγής Oceans Beyond Piracy. Ο Στιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, έχει εργαστεί πάνω στην πειρατεία επί σχεδόν μια δεκαετία και είναι σε στενή επαφή με ναυτικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του πλοίου.

Εάν επιβεβαιωθεί η πειρατεία, θα είναι το πρώτο κρούσμα σε εμπορικό πλοίο από σομαλούς πειρατές από το 2012, δήλωσε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πότε πληρώνει το επίδομα των 100 ευρώ για τους εργαζόμενους

Συντάξεις Αυγούστου: Ανατροπή με τις ημερομηνίες καταβολής τους - Για ποιους συνταξιούχους έρχεται νωρίτερα η πληρωμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider