FT: Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
FT: Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι θα προκαλέσουν αντίποινα της Μόσχας και θα αυξήσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να προκαλέσουν τα αντίποινα της Μόσχας και να αυξήσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times επικαλούμενοι πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν σημειώσει αύξηση κατά σχεδόν 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν το Κίεβο άρχισε να επιτίθεται εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών. Ένα νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειώσει τη δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και θα υπονομεύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του τον Νοέμβριο.

Ρωσία και Ουκρανία χρησιμοποιούν drones η μία εναντίον της άλλης για να πλήττουν κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με το Κίεβο να στοχοθετεί τους τελευταίους μήνες ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στέγη: Περισσότερα σπίτια, όχι μόνο επιδόματα το 2026

Λειψυδρία 2026: 771 εκατ. κυβικά νερού, αλλά δεν αρκούν – Πού είναι το πρόβλημα

Τα 3 νέα pass του Ιουνίου και το έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες με παιδιά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider