ΟΗΕ: Διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων
Η κορυφαία εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε θέματα εμπορίου, η Ρεμπέκα Γκρίνσπαν, συνάντησε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης στη Μόσχα για διαβουλεύσεις.

Η κορυφαία εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε θέματα εμπορίου, η Ρεμπέκα Γκρίνσπαν, συνάντησε χθες Δευτέρα αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης στη Μόσχα για διαβουλεύσεις με στόχο να επιτραπεί η «απρόσκοπτη πρόσβαση» στις διεθνείς αγορές για σιτηρά και λιπάσματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις διαβουλεύσεις συμμετείχε μέσω βιντεοσύνδεσης ο Μάρτιν Γκρίφιθς, συντονιστής για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στον ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξακολουθεί να επιδιώκει με αποφασιστικότητα «την απρόσκοπτη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές για διατροφικά προϊόντα και λιπάσματα τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε ο Ντουζαρίκ. Οι διαβουλεύσεις Γκρίνσπαν και Γρίφιθς με ρώσους αξιωματούχους «διεξάγονται έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παλαιστίνη: Κάλεσμα Αμπάς για παρέμβαση ΟΗΕ και «στοπ» στη «συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση»

ΟΗΕ: Χωρίς ομοφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας η καταδίκη της Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider