Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση κατά της Ουκρανίας» και την συνέχιση της «παράλογης σφαγής»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση κατά της Ουκρανίας» και την συνέχιση της «παράλογης σφαγής»
Ο πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία αδικαιολόγητη «παράλογη σφαγή» και ζήτησε από τους ηγέτες να σταματήσουν «αυτόν τον αποκρουστικό πόλεμο».

Ο πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία αδικαιολόγητη «παράλογη σφαγή» και ζήτησε από τους ηγέτες να σταματήσουν «αυτόν τον αποκρουστικό πόλεμο».

«Η βίαιη επίθεση κατά της Ουκρανίας δυστυχώς δεν κοπάζει», δήλωσε απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για το κυριακάτικο μήνυμα του πάπα. Είναι μία παράλογη σφαγή, όπου οι σφαγές και οι θηριωδίες επαναλαμβάνονται κάθε μέρα», είπε. «Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό».

Ωστόσο, ο πάπας Φραγκίσκος στην καταδίκη της «βίαιης επίθεση κατά της Ουκρανίας», της «παράλογης σφαγής» και του «αποκρουστικού πολέμου» απέφυγε να κατονομάσει την Ρωσία.

«Παρακαλώ όλους τους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να προσηλωθούν πραγματικά στον τερματισμό αυτού του αποκρουστικού πολέμου. Ακόμη και αυτήν την εβδομάδα, πύραυλοι και βόμβες έπληξαν αμάχους, ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους μητέρες», είπε ο πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στις αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πόλεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Καύσιμα: Από το πλαφόν στην απεργία - Πίεση στα νησιά πριν το Πάσχα

«Δια χειρός» ΤΕΡΝΑ το οικιστικό project «Park Rise» της Lamda στο Ελληνικό

Τράπεζα που δάνειζε χρήματα σε πάπες και αυτοκράτορες βγαίνει προς πώληση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider