Ελλάδα
11-09-2021 | 15:47

Athens Pride 2021: Με κεντρικό σύνθημα "Αυτό που μας ενώνει" η φετινή πορεία υπερηφάνειας στην Αθήνα

Newsroom
Μοιράσου το
Athens Pride 2021: Με κεντρικό σύνθημα "Αυτό που μας ενώνει" η φετινή πορεία υπερηφάνειας στην Αθήνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυτό το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται η Παρέλαση Υπερηφάνειας του Athens Pride, προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας.  Αυτό σημαίνει ότι δεν θα στηθούν περίπτερα φορέων και οργανώσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, ούτε θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Μέχρι στιγμής, από κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν δηλώσει συμμετοχή και στήριξη δικαιώματα των μελών της κοινότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜεΡΑ25.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή.

Οι διοργανωτές του φετινού Athens Pride τονίζουν πως πέρασε ένας χρόνος μέσα στην πανδημία με τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ να μένουν στο συρτάρι και την κυβέρνηση να αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της διοργάνωσης: 

Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας. Η ανάγκη αυτή για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου. 

Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, την αστυνομική βία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που ζούμε. Αγγίζουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε με περηφάνια κάνοντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας.  

Αυτό θέλουμε να γίνει για εμάς το Athens Pride. Αυτό που μας ενώνει.

Σε αυτό το πνεύμα καθώς και με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε, το φετινό Athens Pride θα γεμίσει ολόκληρο το καλοκαίρι του 2021, περιλαμβανομένης και μιας δυναμική εβδομάδα εκδηλώσεων (18-25 Ιουλίου) και θα συνεχιστεί με καλοκαιρινές εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο να κορυφωθεί σε μια κεντρική ημέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, που να μας θυμίζει πιο πολύ το Athens Pride των προηγούμενων ετών. 

Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Θα είμαστε μαζί σου όπως καλύτερα μπορούμε. Σε καλούμε να είσαι κι εσύ μαζί μας.

ATHENS PRIDE 2021
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Athens Pride Week: 18-25 Ιουλίου 2021

Κεντρική ημέρα/Παρέλαση: 11 Σεπτεμβρίου 2021

Photo @insider.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.