Διεθνή
23-06-2021 | 13:43

Ιαπωνία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών - Στο 1 εκατομμύριο ημερησίως

Newsroom
Μοιράσου το
Ιαπωνία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών - Στο 1 εκατομμύριο ημερησίως
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμού κατά της covid στην Ιαπωνία έφθασε στον αριθμό ορόσημο του ενός εκατομμυρίου, όπως προέκυψε σήμερα από κυβερνητικά στοιχεία, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη για να καλύψουν τα κενά στην διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Ο αριθμός αυτός είναι ένα κρίσιμο όριο που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα για να διασφαλίσει ότι ο καθόλου αμελητέος αριθμητικά ηλικιωμένος πληθυσμός της χώρας θα καλυφθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου και όλοι οι ενήλικες μέχρι τον Νοέμβριο.

Καθώς η εκστρατεία επιταχύνεται με εμβολιαστικά κέντρα να έχουν ανοίξει από την Δευτέρα στους εργασιακούς χώρους, τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι στις 14 Ιουνίου χορηγήθηκαν 1.013.061 εμβόλια και την καθεμία από τις επόμενες τρεις ημέρες κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο.

Μόλις το 18% του συνολικού πληθυσμού των 125 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, το χαμηλότερο επίπεδο εμβολιασμού ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες, με έναν μήνα να απομένει μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η διοργάνωση των οποίων καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας.

Η εμβολιαστική εκστρατεία ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου ακολουθώντας κατά πολύ εκείνες των περισσότερων μεγάλων οικονομιών και αρχικά αντιμετώπισε εμπόδια από τις λιγοστές προμήθειες των εισαγόμενων δόσεων.

Αλλά ακόμη και όταν αυξήθηκαν οι προμήθειες, οι ελλείψεις στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στην επιμελητεία ήταν μεγάλες.

Για να επισπευσθεί η διαδικασία, η κυβέρνηση άνοιξε κέντρα μαζικών εμβολιασμών που διαχειρίζεται το υπουργείο Άμυνας και χαλάρωσε τους κανονισμούς που αφορούν εκείνους που θα εμβολιάζονται και εκείνους που θα επιτρέπεται να τους χορηγούν τα εμβόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.