Κίνα: Σεισμός 6,1 βαθμών στην επαρχία Γιουνάν, δύο νεκροί, 17 τραυματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σεισμός 6,1 βαθμών στην επαρχία Γιουνάν, δύο νεκροί, 17 τραυματίες
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός οδηγού φορτηγού το οποίο συνεντρίβη.

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 17 άλλους, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.48 το βράδυ (τοπική ώρα / 16.48 ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο κοντά στην πόλη Νταλί, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

Το μέγεθος του σεισμού καταγράφηκε αρχικά στους 6 βαθμούς πριν το USGS αναθεωρήσει προς τα πάνω το μέγεθος της δόνησης.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός οδηγού φορτηγού το οποίο συνεντρίβη στην ορεινή αυτή περιοχή από πτώση βράχου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Δεκαεπτά άλλοι τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Ορισμένα κτίρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν ζημιές."Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και γίνονται έλεγχοι", τόνισαν.

Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας συνέστησε στους πολίτες να "μείνουν μακριά από κτίρια" σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Weibo.

Το κέντρο παρακολούθησης σεισμών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αποτελούσε συνέχεια "μιας σειράς μικρότερων σεισμών" που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα από αυτόν.

Τον Οκτώβριο του 2014, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 100.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους μετά τον σεισμό μεγέθους 6 βαθμών στην ίδια περιοχή κοντά στα κινεζικά σύνορα με τη Βιρμανία και το Λάος.

Η Κίνα πλήττεται τακτικά από σεισμούς, κυρίως στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά.

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών άφησε πίσω του 87.000 νεκρούς ή αγνοούμενους το 2008 στην επαρχία Σιτσουάν, ενώ το 2003 άλλος σεισμός 6,8 βαθμών σκότωσε 268 ανθρώπους στη Σιντζιάνγκ, προκαλώντας επίσης σημαντικές υλικές ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider