Πέθανε ο Θ. Κατσανέβας μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο Θ. Κατσανέβας μετά από μάχη με τον κορονοϊό
Katsanevas
Πέθανε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος νoσηλεύοταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Θεόδωρος Κατσανέβας έχασε τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Νοσηλευόνταν από τα μέσα Απριλίου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Η πολιτική του πορεία ξεκινά κατά τη διάρκεια της δικτατορίας όπου συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στην πολιτική του σταδιοδρομία διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ, ενώ εξελέγη στο κοινοβούλιο 6 φορές. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Επίσης, ήταν μεταξύ των 9 βουλευτών που το 2004 αποπέμφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί υπέγραψαν την περίφημη τροπολογία επέκτασης του "Πόρτο Καρράς", μια κίνηση την οποία ο ίδιος τότε είχε υπερασπιστεί ως αναγκαία για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.

Ο Θ. Κατσανέβας ήταν νυμφευμένος με τη Σοφία Παπανδρέου μέχρι το 2000 και έπειτα με την Γεωργία Τσέτσου. Από τους δύο γάμους του είχε αποκτήσει 3 παιδιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider