ΗΠΑ: Τα αέρια του θερμοκηπίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τα αέρια του θερμοκηπίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10,3% το 2020 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ο κορονοϊός κατακρήμνισε την οικονομία, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη από τον Όμιλο Rhodium.

Η οικονομική ύφεση από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του COVID-19 - ειδικά σε μεγάλους ρυπογόνους τομείς όπως είναι οι μεταφορές, η ηλεκτρική ενέργεια και η βιομηχανία - είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών από την ύφεση του 2009, όταν αυτές μειώθηκαν κατά 6,3%.

Η πτώση αυτή σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν τη δέσμευσή τους που απορρέει από τη συμφωνία της Κοπεγχάγης για το κλίμα και προβλέπει μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 17% κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2020. Οι εκπομπές θα μειωθούν στην πραγματικότητα κατά 21,5% σε σύγκριση με το 2005.

Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποίησαν ότι η πτώση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως εγγύηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν εύκολα να εκπληρώσουν την πιο φιλόδοξη δέσμευσή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού για μείωση των εκπομπών κατά 28% κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2025.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού, αλλά ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι σκοπεύει να επανενταχθεί μόλις αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider