«Μπλόκο» στις «λέσχες καπνιστών» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπλόκο» στις «λέσχες καπνιστών» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (vid)
«Νομικό μόρφωμα» χαρακτηρίζει τις λέσχες καπνιστών η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ενστάσεις για τις λέσχες καπνιστών έχει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία τις χαρακτήρισε «νομικό μόρφωμα».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Καλλιώρας υποστήριξε ότι «πλέον δεν νομίζω να τις χαρακτηρίζει έτσι, τουλάχιστον τις λέσχες που δημιουργεί το νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΕΔΙ με αυτό το νομικό πλαίσιο».

Ενώ και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, είπε στην ΕΡΤ πως «είμαστε πλήρως ενήμεροι για όλες τις προσπάθειες για λέσχες καπνίσματος, οι άλλου τύπου επιχειρηματικές προσεγγίσεις, οι οποίες δεν έχουν πάντα τα ίδια νομικά χαρακτηριστικά».

«Είναι άλλο θέμα τα smoking lounges του εξωτερικού και άλλο αν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται νομίμως σε παράπλευρο χώρο να ιδρύσει μια τέτοια λέσχη, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», επεσήμανε ο κ. Μπίνης.

«Για παράδειγμα τα ευκαιριακά μέλη. Μπαίνουν μέσα δύο άτομα, για τις επόμενες τρεις ώρες είναι μέλη. Δεν γίνεται έτσι. Το συμφωνητικό εκμίσθωσης και μίσθωσης θα πρέπει να φέρει κάποια ονόματα. Εκείνη την ώρα δεν είναι μέλη του σωματείου οι δύο που μπήκαν», ανέφερε.

«Το μήνυμα είναι σαφές: δεν εξετάζουμε την κίνηση ενός επιχειρηματία για να αυξήσει το κέρδος του. Πρώτον προστατεύουμε την υγεία των πολιτών και δεύτερον ισονομία και συνθήκες ανταγωνισμού», τόνισε ο κ. Μπίνης.

Όπως ανέφερε θα δημιουργηθούν μεικτά κλιμάκια για να ελεγχθούν επιχειρήσεις σε όλες τις εκφάνσεις και «εάν πληρούνται τα κριτήρια θα προχωρήσει η επένδυση».

«Δεν μπορεί η παρέα να είναι δίπλα στα 75 τετραγωνικά, θα σηκωθούν οι τρεις από τους επτά για να πάνε στα 25 τετραγωνικά να καπνίσουν, αν υπάρχει ενδιάμεση πόρτα. Δεν με ενδιαφέρει το τέλειο σύστημα εξαερισμού, δεν είναι αυτή η απαίτηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Θα κάνεις το τσιγάρο και θα επιστρέψεις στην παρέα ή και τα δέκα άτομα θα έρθουνε μέσα; Και πως θα πάρεις τη χωριάτικη σαλάτα; Θα στην φέρει στην ενδιάμεση πόρτα, θα την πάρεις και θα κάτσεις; Θέλει προσοχή», τόνισε ο κ. Μπίνης.

«Άκουσα με προσοχή και τουλάχιστον στις λέσχες που δημιουργεί το ΠΑΣΚΕΔΙ όλα επικροτούνται και τηρούνται με ευλάβεια. Ας κάνει οποιοδήποτε ελέγχο η Αρχή Διαφάνειας και οποιαδήποτε άλλη αρχή», είπε από την πλευρά του ο κ. Καλλιώρας για να του απαντήσει ο κ. Μπίνης πως περιμένει τη λίστα με τα καταστήματα για να γίνουν έλεγχοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider