Η αγωγή κατά της Binance «απειλεί» αμερικανικές εταιρείες και «τρομάζει» τις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αγωγή κατά της Binance «απειλεί» αμερικανικές εταιρείες και «τρομάζει» τις αγορές
Ανησυχίες δημιουργεί η υπόθεση της Binance σχετικά το πώς επηρεάζονται αμερικανικές εταιρείες που σύμφωνα με τις Αρχές έχουν συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, χωρίς αυτές να κατονομάζονται. 

Ανησυχίες δημιουργεί η υπόθεση της Binance σχετικά με το πώς επηρεάζονται αμερικανικές εταιρείες που σύμφωνα με τις Αρχές έχουν συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, χωρίς αυτές να κατονομάζονται.

Συγκεκριμένα, η μήνυση της Επιτροπής Εμπορευμάτων Futures και Συναλλαγών των ΗΠΑ (CFTC) κατά της Binance για ενδεχόμενη παραπλάνηση επενδυτών δημιουργεί ήδη αναστάτωση στον κλάδο, καθώς πιθανά «παραπτώματα» θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα των αμερικανικών εταιρειών trading που σχετίζονταν με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Όπως έχει γίνει γνωστό, στο «μικροσκόπιο» τίθενται οι συμφωνίες με τρεις εταιρείες.

«Οι κίνδυνοι για τις αμερικανικές εταιρείες είναι πολύ μεγαλύτεροι από τον κίνδυνο για την Binance» δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg η Urska Velikonja, καθηγήτρια στο Georgetown Law.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είναι σαφές το πώς μπορεί να εξελιχθεί η υπόθεση γύρω από την Binance.

Η Binance χαρακτήρισε την αγωγή της CFTC «απροσδόκητη και απογοητευτική».

Σύμφωνα με τον Hayden Hughes, συνιδρυτή της Alpha Impact, η αγωγή της CFTC απομακρύνει τις εταιρείες από την Binance, καθώς δεν «θα ήθελαν να εγκλωβιστούν στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ και της Binance».

Εν τω μεταξύ, η Cumberland, μια μεγάλη εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων και θυγατρική της DRW, σημείωσε ότι η μήνυση θα μπορούσε να πλήξει τη ρευστότητα στον χώρο των ψηφιακών assets.

Βάσει της αγωγής της CFTC, η Binance και ο συνιδρυτής της Τσανπένγκ Ζάο φέρεται να πραγματοποίησαν «υπολογισμένες» κινήσεις για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών, παραβιάζοντας τους ομοσπονδιακούς νόμους, χωρίς να ενημερώνουν τις Αρχές σχετικώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Νέος CEO ο Sergio Ermotti λίγες ημέρες μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

Amazon: Ανοίγει νέο εκπαιδευτικό κέντρο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ανατολική Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider