Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων
Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος κατηγορείται περί οικονομικών ατασθαλιών στην Ιαπωνία.

Χρηματική εγγύηση ύψους 9 εκατ. δολαρίων κατέβαλε ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν - που είναι επίσης πρώην πρόεδρος της Renault και της Mitsubishi Motors.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος που κατηγορείται περί οικονομικών ατασθαλιών στην Ιαπωνία, αποφυλακίστηκε σήμερα από το Κέντρο Κράτησης του Τόκιο, φορώντας μια στολή εργάτη, μάσκα στο πρόσωπο, ένα γαλάζιο καπελάκι και γυαλιά, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που ήταν συγκεντρωμένα έξω από τη φυλακή.

Ο πρώην τιτάνας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας βρισκόταν έγκλειστος σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς θέρμανση στο κέντρο κράτησης για περισσότερες από 100 ημέρες, από τις 19 Νοεμβρίου που συνελήφθη για κατηγορίες τις οποίες ο Γκοσν χαρακτήρισε «χωρίς αξία».

Το δικαστήριο του Τόκιο ανακοίνωσε ότι ο Γκοσν κατέβαλε την εγγύηση ύψους 1 δισ. γεν (9 εκατ. δολαρίων) - από τις υψηλότερες που έχουν καταβληθεί ποτέ στην Ιαπωνία - αφού απέρριψε την τελευταία έφεση των εισαγγελέων για παράταση της κράτησής του.

Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για απιστία και υποβολή ψευδών στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς στη Nissan για σχεδόν μία δεκαετία. Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει κάθειρξη έως 15 έτη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Είμαι αθώος και απολύτως δεσμευμένος στο να υπερασπιστώ με σθένος τον εαυτό μου σε μια δίκαιη δίκη απέναντι σε αυτές τις αβάσιμες και χωρίς αξία κατηγορίες», ανέφερε ο Γκοσν σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider