Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έδωσε κατεύθυνση μέσω των δηλώσεών της στις αγορές.

Η Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι μια συμφωνία για το πακέτο μέτρων τόνωσης στις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν «είναι σχεδόν εδώ».

«Εάν δεν σημειώναμε πρόοδο, δεν θα σπαταλούσα χρόνο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια σοβαρή προσπάθεια. Πιστεύω πραγματικά ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν επίτευξη συμφωνίας». Παράλληλα ο εκπρόσωπος της, Νάνσι Πελόζι, έγραψε στο Twitter πως η πρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν ξανά για το νέο πακέτο μέτρων και είμαστε πιο κοντά στο να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Παράλληλα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν μόλις κατά 55.000 στις 787.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 28.363 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,52% στις 3.453 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,19% στις 11.506 μονάδες.