Άνοδος στο Χρηματιστήριο με «τραπεζική» αισιοδοξία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στο Χρηματιστήριο με «τραπεζική» αισιοδοξία

Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να αντιδρά μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Τα νέα για σταδιακή κάλυψη των βιβλίων προσφορών της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank και οι ειδήσεις ότι διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και η EBRD θα επενδύσουν 550 εκατ. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στηρίζουν το κλίμα.

Με κέρδη 7,69% άνοιξε η μετοχή της Eurobank, με άνοδο 3,90% ο τίτλος της Alpha Bank, με κέρδη 2,13% ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η μετοχή της Εθνικής σημείωσε στο άνοιγμα κέρδη 2,05%.

Θετικά στο κλίμα συνέβαλε και η υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 7,31%, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους. Σημειώνεται πως η απόδοση του ελληνικού τίτλου είχε βρεθεί τελευταία φορά κάτω από το επίπεδο αυτό στις 8 Δεκεμβρίου του 2014, όταν είχε διαμορφωθεί στο 7,24%.

Λιγότερο υποστηρικτική για το ΧΑΑ ήταν η ανακοίνωση της MSCI για τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες, καθώς οι μετοχές των Eurobank και Πειραιώς θα εξέλθουν από την 1η Δεκεμβρίου από τον MSCI Global Standard και θα εισέλθουν στον MSCI Global Small Cap.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με κέρδη 0,38% στις 661,69 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών στο άνοιγμα της συνεδρίασης διαμορφώνεται στα 2 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται, άνοδο καταγράφουν 8 μετοχές, πτωτικά 11 κινούνται, ενώ αμετάβλητες παραμένουν 10 μετοχές.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση η ανοδική στήριξη των 680 μονάδων, είναι κρίσιμη για την ανοδική συνέχεια του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη, ενώ κομβική είναι η καθοδική στήριξη των 640 μονάδων, καθώς τυχόν διάσπασή της θα πυροδοτούσε νέο γύρο ρευστοποιήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider