Gazprom Neft: Η ζήτηση για πετρέλαιο θα επανέλθει στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom Neft: Η ζήτηση για πετρέλαιο θα επανέλθει στο δεύτερο εξάμηνο του 2021
Ο CEO της ρωσικής Gazprom Neft εκτιμά ότι η ζήτηση θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το β' εξάμηνο του 2021.

Ο Alexander Dyukov, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου, Gazprom Neft, δήλωσε ότι αναμένει ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τοποθετώντας την ανάκαμψη λίγο αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

«Η πανδημία δεν έχει πάει πουθενά ... αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει τόσο σκληρή αντίδραση, πρώτα απ 'όλα στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξουν αυστηρές καραντίνες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία του έκανε ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τις επενδύσεις παρά την παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

«Νομίζω ότι στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, τουλάχιστον ελπίζουμε, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στον όγκο κατανάλωσης του 2019», σημείωσε ο Dyokov.

Για το ίδιο θέμα Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει πλήρως μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας με έδρα το Παρίσι μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2020 για δεύτερη φορά σε δύο μήνες την περασμένη εβδομάδα, λόγω της επιβράδυνσης της ανάκαμψης. Προβλέπει την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου και υγρών καυσίμων θα είναι κατά μέσο όρο 91,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για όλο το 2020.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider