Wall Street: Στάση αναμονής για να κλείσει μία τρίτη σερί θετική εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στάση αναμονής για να κλείσει μία τρίτη σερί θετική εβδομάδα
Στάση αναμονής διατηρούν οι επενδυτές στη Wall Street, με την ελπίδα πως σήμερα Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η τρίτη σερί θετική εβδομάδα

Τελευταία ενημέρωση: 21:50

Στάση αναμονής διατηρούν οι επενδυτές στη Wall Street, με την ελπίδα πως σήμερα Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η τρίτη σερί θετική εβδομάδα. Αυτό θα διευρύνει τα κέρδη του μήνα, με τον απόηχο της πληθωριστικής αποκλιμάκωσης στις ΗΠΑ να δίνει ακόμα άνεση στις κινήσεις τους. Χθες η Wall Street, παρουσίασε μεικτή εικόνα στο ταμπλό, με τη βουτιά του πετρελαίου να παίζει το ρόλο του στην ψυχολογία των επενδυτών.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,06% στις 34.965 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,14% στις 4.514 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται στις 14.130 μονάδες, χάνοντας 0,13%.

Και οι τρεις δείκτες είναι καθοδόν για εβδομαδιαία κέρδη, καταγράφοντας την τρίτη σερί θετική εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%, ενώ ο Dow αγγίζει το + 1.9%. Σε επίπεδο μήνα, ο S&P 500 κερδίζει 7,5%, ο Dow σημειώνει κέρδη 5,7%, ενώ ο Nasdaq έχει καταγράψει εντυπωσιακό άλμα 9,8%.

Μάκρο

Μικρή άνοδο κατά 1,9% σημείωσαν οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς οι εταιρείες του κλάδου ανέλαβαν περισσότερα νέα projects. Με την αγορά μεταπώλησης κατοικιών να βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειμμα, οι κατασκευαστές διέκριναν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες νέες κατοικίες. Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών αυξήθηκαν στις 1,37 εκατομμύρια σε ετήσια βάση, από 1,35 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Επίσης, χθες, όσο αφορά το «καυτό» θέμα του πληθωρισμού, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι τα νέα αυτής της εβδομάδας που δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού δεν αρκούν για να πειστεί ότι κερδήθηκε η μάχη της ενάντια στις υψηλότερες τιμές.

Όσο αφορά ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Μπάιντεν – Σι, ήταν πως δεν υπήρξε προσέγγιση στο θέμα των κυρώσεων στον τομέα της τεχνολογίας. Στις συνομιλίες τους ο Σι επέκρινε τους περιορισμούς που επιβραδύνουν την πορεία της Κίνας προς την ανάδειξη μιας σύγχρονης οικονομίας «και στερούν από τον κινεζικό λαό το δικαίωμά του στην ανάπτυξη» και ζήτησε την άρση των «μονομερών κυρώσεων».

Επιχειρηματικά νέα

Η χθεσινή βουτιά των μετοχών της Alibaba κατά 9% μετά τα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη για το γ’ τρίμηνο, μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου απέσυρε τα σχέδιά της για την απόσχιση της επιχείρησης cloud, αποτέλεσμα του σημαντικού πλήγματος που δέχθηκε από τους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ από τις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Gap ξεχωρίσουν στο ταμπλό με το εντυπωσιακό +23,24% μετά τα καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο, δηλαδή έσοδα 3,77 δισ. δολάρια έναντι 3,6 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 59 σεντ έναντι πρόβλεψης για 19 σεντ. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις την περίοδο των εορτών θα είναι σταθερές έως ελαφρώς αρνητικές.

Επίσης χθες οι μετοχές της Charge Point βούτηξαν 25% μετά το αναθεωρημένο επί τα χείρω forecast της για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. Από τα 150 με 165 εκατ. δολάρια, η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει 108 με 113 εκατ. δολάρια. Σήμερα εξακολουθεί η πτώση με το ταμπλό να γράφει -34% στο άνοιγμα της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider